Delfin
Delfin
Radio Daruvar 2
DMSTDR HUMS

Vukovarska večer u Cerni - prikazan film "Medicinske sestre Grada Lipika u Domovinskom ratu"

30.11.2019. 08:03 | 1071 pregleda | Vijesti

Na poziv velečasnog Krešimira Jukića, u crkvi  sv. Mihaela Arkanđela u Cerni 27. studenog predstavilo se Društvo medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata Hrvatske udruge medicinskih sestara (DMSTDR HUMS). 

Piše:
Compas

Kako smo doznali od Ljerke Pavković, predsjednice DMSTDR HUMS-a, druženje je započelo kod spomen obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu gdje su zapaljene svijeće i odakle je procesija krenula prema crkvi sv. Mihaela Arkanđela putem obilježenim zapaljenim lampionima.

U crkvi je prikazan film „Medicinske sestre Grada Lipika u Domovinskom ratu“, a svoja svjedočanstva o tome kako je bilo biti medicinska sestra, majka, žena, braniteljica, kako su se osjećale i kako su radile u Domovinskom ratu svjedočile su medicinske sestre. Predstavljena je i knjiga „Medicinske sestre i tehničari u Domovinskom ratu - Svjedočanstva“.


Na predstavljanju Društva, uz predsjednicu Ljerku Pavković, iz Pakraca i Lipika sudjelovala je i predsjednica podružnice HUMS-a Pakrac - Lipik Olivera Zelić. Osim župljana na predstavljanju su bili načelnik Općine Cerna Goran Begović, načelnik općine Andrijaševci Damir Dekanić, predstavnik udruge branitelja Cerne Kruno Cerovski, predsjednica Matice udruga umirovljenika Vukovarsko-srijemske županije Kata Zovko, predsjednik Odbora za treću životnu dob Vukovarsko-Srijemske županije Mihajlo Tomašković i Ružica Soldo iz općinske udruge umirovljenika Nuštar.

Gospođa Kata Zovko je nakon prikazanog filma predložila da se film prikazuje grupama umirovljenika koje kontinuirano dolaze u Lipik, a prilikom ovog susreta u Cerni dogovorena je i daljnja suradnja sa DMSTDR HUMS-a te nastavak još bolje suradnje s umirovljenicima Vukovarsko-Srijemske županije vezano uz njihove dolaske u Toplice Lipik.