LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
NAJBOŽIĆNIJI UGOĐAJ U SLAVONIJI!

Pogledajte što nas sve očekuje tijekom manifestacije

28.11.2019. 09:49 | 2255 pregleda | Vijesti

Samim početkom prosinca u Lipiku će zavladati pravi blagdanski duh. Pred nama je vrijeme adventa kad će započeti i Mirisi Božića, koji su zasigurno više od adventske manifestacije; oni su inovativni prikaz povijesnog i turističkog razvoja Lipika!

Piše:
Compas

Božićni park s 400.000 lampica, vožnja turističkim vlakićem Lipik Express, Kuća Bake Mraz, Božićni sajam, Dječja Nova godina i doček za odrasle samo su dio božićne euforije u kojoj nas očekuju i brojni nastupi, koncerti klasične i zabavne glazbe, Božićni malonogometni turnir, neizostavne izložbe poput „Blagdanskog stola“ i „Šume okom šumara“, predstave te niz drugih događanja.

U nastavku teksta donosimo Vam raspored svih zbivanja koja će se događati tijekom čitave božićne čarolije u Lipiku. Dođite u što većem broju, Lipik Vas čeka!

 

RASPORED PROGRAMA U ADVENTU:

 • Svakodnevno u Adventu pridružite se vjerskim običajima na misama zornicama u crkvi sv. Franje Asiškog u 6 sati te svake subote u 17.30 sati paljenju adventskih svijeća na trgu hrvatskih branitelja.

 

 • Do 24. prosinca trajat će prijave građana za nagradnu akciju "Najljepša božićna okućnica Lipika" u organizaciji Turističke zajednice Grada Lipika.

 

 • 2. prosinca (ponedjeljak) ne propustite ukrašavanje gradske jelke za djecu i roditelje na tržnici Lipik u 17 sati!

 

 • 6. prosinca (petak) u 17 sati u crkvi sv. Franje Asiškog očekuje nas program povodom sv. Nikole, a u 18 sati projekcija filma "Naš Lipik" u Multikuturalnom centru.

 

 • 7. prosinca (subota) u 9.30 započinje program povodom Dana branitelja Lipika i 28. godišnjice oslobođenja Lipika na trgu hrvatskih branitelja Lipika te u 11 sati misa u crkvi sv. Franje Asiškog

 

 • 11. prosinca (srijeda) u 18 sati pogledajte neizostavnu izložbu "Šuma okom šumara" u Multikulturalnom centru.

 

 •  13. prosinca (petak) u 18 sati odvojite vrijeme za promociju knjige prim. dr. sc. Senke Slivar Rendulić "Kantice u pijesku" u Multikulturalnom centru.

 

 • Od 13. do 28. prosinca od 9 i od 18 sati Božićni malonogometni turnir broji 17. godinu organizacije u školskoj sportskoj dvorani.

 

****************************************************************************

 

PROGRAM MIRISA BOŽIĆA U LIPIKU OD 14. PROSINCA:

400.000 LAMPICA ***** BOŽIĆNI SAJAM ***** KUĆA BAKE MRAZ, DJEČJI DOČEK ***** DOČEK ZA ODRASLE***** I MNOOOOOGO VIŠE!

 

NE PROPUSTITE:

 • BOŽIĆNI SAJAM 14. prosinca (subota) od 10.00 sati u tematski uređenom božićnom šatoru u sklopu parka kod Jelkinog brijega gdje će svatko pronaći nešto za sebe, a vjerujemo i za najmilije kroz bogatu ponudu brojnih OPG-a, kućnih radinosti, udruga, obrta s područja cijele Hrvatske.

 

 • SVEČANO OTVORENJE BOŽIĆNOG PARKA U LIPIKU 14. prosinca (subota) u 18 sati kod paviljona Izvor Toplice Lipik. Ove godine božićni park svoja vrata otvara 14. prosinca 2019. sve do 8.1.2020. godine. Zakoračite u jedinstvenu blagdansku povijesnu priču božićnog parka s više od 400.000 lampica  i saznajte što je to Jelkin brijeg, Fenster aleja, Wandelbahn, Kursalon? Po čemu je Lipik dobio ime? Gdje se nalazi vaza Adama i Eve? Što predstavljaju likovi na izvoru ljekovite termalne vode? Gdje se sakrila vrtlarija marljivog vrtlara Kostliviya i zaboravljeni plesači? Kako pronaći izgubljeni dragocjeni prsten grofice Jelke?

 

 • BOŽIĆNU VOŽNJU FIJAKEROM S LIPICANCIMA  14. i 15. prosinca (subota i nedjelja) od 17 do 19 sati kod šatora u parku kod Jelkinog brijega!

 

 • VOŽNJU TURISTIČKIM VLAKIĆEM LIPIK EXPRESS -  od 14. do 31. prosinca svake subote i nedjelje od 18 do 20 sati upustite se u istraživanje grada turističkim vlakićem. Svoju kartu za vožnju možete kupiti na adventskoj kućici kod šatora u sklopu Božićnog parka kod Jelkinog brijega. Karta iznosi 3 kn po osobi iznad 10 godina.

 

 • KUĆU BAKE MRAZ -  Draga djeco i roditelji 14. i 15. prosinca (subota i nedjelja) od 19 do 21 sat ponovno se otvaraju vrata KUĆE BAKE MRAZ gdje možete posjetiti marljive vilenjake koji s Bakom Mraz danonoćno pripremaju sve za dolazak Djeda Mraza. Postanite počasni božićni inspektori jer upravo Vi imate važan zadatak nakon obilaska grada procijeniti jesu li vilenjaci uspjeli u svom naumu? Potražite nas na našoj novoj adresi Slavonska ulica 49, DVD Lipik!!

 

 • IZLOŽBU "UREĐENJE BLAGDANSKOG STOLA" 16. prosinca ( ponedjeljak) u 19 sati u Multikulturalnom centru!

 

 • KONCERT "U OZRAČJU BOŽIĆA" za vas će pripremiti 17. prosinca (utorak) gradski pjevački zbor Lipik u Mramornim kupkama Toplica Lipik s početkom u 19 sati.

 

 • 18. prosinca (srijeda) u 15.30 u šatoru u parku kod Jelkinog brijega razveselite djecu na dječjoj predstavi "LIPIKOM DOK PADA SNIJEG, STIŽE GOST NA JELKIN BRIJEG!" te od 18 sati BOŽIĆNI PROGRAM UČENIKA u Osnovnoj školi Lipik!

 

 • 20. i 21 prosinac (subota i nedjelja) rezervirajte vrijeme za ZIMSKU IZLOŽBU ručnih radova Udruge žena Lipik u DVD-u Lipik od 10 sati.

 

 • 29. prosinca (nedjelja) u 10 sati održava se BOŽIĆNI DJEČJI STOLNOTENISKI TURNIR u školskoj sportskoj dvorani.

 

 • DJEČJA NOVA GODINA I DOČEK ZA ODRASLE - 31. prosinac (utorak) u finalnoj završnici programa opraštamo se od stare godine kroz organizirane dočeke Nove godine u šatoru u sklopu božićnog parka kod Jelkinog brijega! - Draga djeco, pridružite nam se na disco groznici na dočeku dječje Nove godine od 17 do 20 sati! Nakon proslave zajedno ćemo stvoriti šareno nebo puštanjem lanterni želja i veseliti se novom početku u 2020. godini. Lanterne želja možete potražiti u šatoru na samom dočeku dječje Nove godine. Od 22 sata krećemo sa zabavom na dočeku Nove godine za odrasle uz grupu DILBERI i spektakularan vatromet u ponoć!