LIPIK test
Delfin
Medianno
IZBORNA SKUPŠTINA U MULTIKULTURALNOM CENTRU

Ženski rukometni klub Lipik obilježio 25 godina od osnivanja

26.11.2019. 11:05 | 1082 pregleda | Vijesti

Povodom 25 godina od osnivanja Ženskog rukometnog kluba Lipik u Multikulturalnom centru 25. studenog održana je izborna skupština Kluba, na kojoj je za predsjednika izabran Renato Marinić, za dopredsjednicu Vedrana Vondrak, dok će funkciju tajnika obnašati Petar Orlović. Osim predsjednika, dopredsjednice i tajnika, za članove upravnog odbora su izabrani Ivana Kozić, Kristina Ivanović, Antun Haramija i Siniša Karačić, a nadzorni odbor će činiti Stjepan Horvat, kao predsjednik te Slobodan Katunar i Dalibor Viboh.

Piše:
Matija Kulhavi

Na samom početku prisutne je pozdravio Renato Marinić, a osim članova i simpatizera, skupštini su nazočili i lipički gradonačelnik Vinko Kasana te dogradonačelnik Slobodan Katunar, kao i raniji lipički gradonačelnici – Stjepan Horvat i Antun Haramija.

Tako je istaknuto da je Ženski rukometni klub Lipik službeno osnovan 20. srpnja 1994. godine na inicijativu Josipa Šuprine, Vlade Magočija i Renata Marinića, a prva službena utakmica odigrana je u Daruvaru 22. rujna iste godine. Rezultat je bio 20:4 za domaćina, a za ŽRK Lipik su nastupile ove igračice: Gudec, Švasta, Straga, Vidmanić, Majstorović, Zanetti, Šmit, Bencištadler, sestre Vuk, Čar i Hihlik. Druga utakmica, ujedno prva domaća, odigrana je pred brojnom publikom 27. rujna 1994. u Pakracu na vanjskom igralištu protiv „Viktorije“ Novska i završila je rezultatom 5:22 za goste. Prva prvenstvena pobjeda za ŽRK Lipik (19:10) odigrana je 18. svibnja 1996. protiv „Sloge“ Križ.

ŽRK Lipik se natjecao u 2. ligi Istok, 3. ligi Sjever, Međužupanijskoj ligi Bjelovar – Koprivnica, 3. Hrv. ligi istok, a sad u 1. MŽRL 2004. i mlađe. Treneri su bili Josip Šuprina, Vlado Magoči, Milan Končar, Renato Marinić, Dean Nagy, Boban Zdjelarić, Martina Zanetti, Tone Domankušić, Siniša Karačić i Anđelko Lucić.

Kroz klub su prošle mnoge generacije rukometašica, mnoge su bile izabrane i za sportašice godine, a bilo je i nagrađenih sportskih djelatnika, pri čemu je naglašeno da je Vedrana Vondrak odigrala najviše utakmica, dok je Ivana Kozić najbolji strijelac.

Marinić je govorio i o natjecateljskoj sezoni pa je tako istaknuo da se u proljetnom dijelu 2018. klub natjecao u 3. ligi Istok za žene gdje su, s obzirom na konkurenciju, postigli zadovoljavajuće rezultate. U jesenskom dijelu prvenstva 2018./2019. natječu se u 1. Hrvatskoj ligi za mlađe kadetkinje rođene 2004. godine i mlađe. Liga broji šesnaest ekipa, a nakon jesenskog dijela ŽRK Lipik se nalazi na 12. mjestu. Krenulo se i s takmičenjem djevojčica rođenih 2008. godine.

Pohvaljena je suradnja s RK LiPa prilikom koje se krenulo sa školom rukometa iz koje su stasale mlade rukometašice koje su sada registrirane za ŽRK Lipik. Također, u suradnji s ovim klubom prijavili su se na natječaj Hrvatskog olimpijskog odbora gdje su prošli na natječaju za sportsku opremu s kojom će opremiti mlađe kategorije.

Isto tako, napomenuto je kako osim osposobljavanja putem tečaja za zapisničara i mjeritelja od ove godine na tečaj za trenere ide Ivan Macura koji bi po završetku trebao preuzeti ekipu ŽRK Lipika.

Lipički gradonačelnik Vinko Kasana ovom je prigodom pohvalio rad Ženskog rukometnog kluba Lipik koji je zahvaljujući entuzijazmu svojih osnivača krenuo s radom u teškim, ratnim uvjetima, ali se ipak održao tijekom ovih dvadeset i pet godina, istaknuvši kako će ovaj klub, odnosno sport u Gradu Lipiku uvijek imati podršku.

U daljnjem tijeku skupštine, a prigodom 25 obljetnice rada i djelovanja Ženskog rukometnog kluba Lipik dodijeljene su i zahvalnice koje su dobili: Vinko Kasana, Slobodan Katunar, Antun Haramija, Stjepan Horvat, Mario Barać, Dean Nagy, Rukometni klub LiPa, Josip Šuprina, Vedrana Vondrak, Ivana Kozić, Nina Straga, Ana Čičković, Ana Kurić, Martina Zanetti, Leonarda Pejša, Siniša Karačić, Osnovna škola Lipik, Baumit (Tibor Ivanović), Lipički Compas, Anđelko Lucić, Tihana Vondrak, Boban Zdjelarić, Mario Lopar, Petar Orlović, Kristina Ivanović i Dalibor Viboh.

FOTOGALERIJA