LIPIK test
LIPIK test
Bazeni Lipik
Nacionalna godišnja nagrada „Simply the Best“

Veliko priznanje košarkaškom turniru „Lipik 3X3 Challenger“

19.11.2019. 14:14 | 1153 pregleda | Vijesti

Košarkaški turnir „Lipik 3X3 Challenger“ dobitnik je nacionalne godišnje nagrade „Simply the Best“ u kategoriji Manifestacije – sport i rekreacija. Ovu nagradu za osobitost i kvalitetu manifestacije koja svojim športskim sadržajem obogaćuje turističku ponudu lokalne zajednice dodjeljuje UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia. Nagradu „Simply the best“ za kreativnost i unapređenje turističke ponude u šest kategorija (1. Ugostiteljstvo; 2. Manifestacije; 3. Putničke agencije; 4. Novi projekti; 5. Osoba, 6. Posebna priznanja) u Gradcu je primilo 45 pojedinaca i tvrtki iz turističkog sektora.

Piše:
Matija Kulhavi

Po prvi puta se nisu dodjeljivala priznanja za prva mjesta, nego su svi nagrađeni dobili jednaka priznanja s obzirom na to da je neosporna visoka kvaliteta svih ovogodišnjih dobitnika. Nagrada je uručena na svečanosti koja se održala u okviru 21. poslovno turističke burze PUT. Plakete su dobitnicima uručili Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija i Maja Šimenc, direktorica tvrtke DMK Vall042 i Burze PUT.

Lipik je bio prepoznat da stane uz bok ostalim vrhunskim sportskim nagrađenima manifestacijama, poput Du Motion iz Dubrovnika, Maraton lađa iz Metkovića i Uvati vitar iz Sutivana.

Nagradu u ime organizatora udruge „LIBOX“ je primio Hrvoje Kovačić, voditelj turističkog ureda koji je prijavio događanje za ovu prestižnu nagradu, a Lipik je po prvi puta i sudjelovao u natjecanju i susretima. Bilo je dodijeljeno i sedam priznanja koji su otišli u Slavoniju u raznim kategorijama, a tri priznanja su stigla i u našu županiju - za Adrenalinski park "Duboka"(Park prirode Papuk) i LIDAS (Pleternica).

 

Tomislav Fain, Hrvoje Kovačić i Maja Šimenc

 

Održana je i poslovna radionica gdje sam upoznao sudionike s našim događanjem te cjelokupnom ponudom Lipika. Burza je ove godine okupila više od 150 sudionika. Budući da sam prvi puta ovdje nismo se aktivno predstavljali sa svojim štandom, ali sam podijelio brošure na stolovima i primijetio da se lipanjsko izdanje Compasa s reportažom o turniru dobro izlistalo kao i brošure Lipika, tako da sam vrlo zadovoljan.

Svakako je ovaj turistički susret dobar kanal promocije turističke zajednice i naše destinacije, a bilo je puno kolega iz sustava TZ-a s kojima se nemamo puno prilike susretati. U ovim visokim turističkim krugovima se opet čulo i za košarkaški turnir i Lipik, ovaj put i kao dobitnika prestižne godišnje turističke nagrade.“, izjavio je Hrvoje Kovačić.

 

 

Zadovoljstvo ovim velikim priznanjem košarkaškom turniru „Lipik 3X3 Challenger“ ne krije ni gradonačelnik Lipika Vinko Kasana koji se tijekom dopodnevnih sati danas sastao s Ivanom Pušćenikom, predsjednikom udruge LIBOX, kako bi između ostalog, razgovarali i o sljedećem Challengeru koji će se održati u Lipiku.

Izuzetno sam ponosan jer ovo je još jedna značajna potvrda da je naša manifestacija jedna od najkvalitetnijih, a to se i vidi, jer ona je na neki način izašla iz lokalnih okvira te je uz podršku Hrvatske turističke zajednice i Državnog ureda za šport postala nacionalni projekt s kakvim se malo gradova može podičiti.“, naglasio je gradonačelnik Kasana.

Zadovoljan je i Ivan Pušćenik, predsjednik Udruge LIBOX, koji je izjavio sljedeće - „Ovo je ogromno priznanje za naš "Lipik 3x3 Challenger" kojim smo potvrđeni kao posebna, u Hrvatskoj jedinstvena, i kvalitetna manifestacija koja obogaćuje turističku ponudu naše lokalne zajednice, ali i promiče Hrvatsku kao atraktivnu turističku destinaciju. Ovo je treće ovogodišnje veliko priznanje za "Lipik 3x3 Challenger", a prethodno smo svrstani među 21 veliku športsku manifestaciju u našoj zemlji prema ocjeni Središnjeg državnog ureda za šport, odnosno "Lipik 3x3 Challenger" je vrhunski sportski događaj prema procijeni Hrvatske turističke zajednice. Nakon 22 godine organiziranja, volontiranja i upornosti sva ova priznanja i nagrade nas potiču da s još većim žarom i novim idejama nastavimo organizirati ovaj vrhunski sportski događaj. Velike zahvale upućujem Središnjem državnom uredu za šport, Hrvatskoj turističkoj zajednici, našim dugogodišnjim partnerima Laško-Heineken i Cedevita, Hrvatskom olimpijskom odboru, Hrvatskom košarkaškom savezu, Požeško-slavonskoj županiji, gradskim službama, svim partnerima, sponzorima, lokalnim donatorima, volonterima, članovima organizacije iz Lipika i Pakraca, ustanovama i svim drugim subjektima, ali i privatnim osobama koji su nam pomagali i ulagali u ovaj događaj od samog početka. Na kraju, ogromno hvala Gradu Lipiku, svim dosadašnjim gradonačelnicima, a posebno sadašnjem  gradonačelniku Vinku Kasani za podršku i pomoć tijekom svih ovih godina, te na prepoznavanju potencijala i značaja ovog događaja za Lipik. Ne treba zaboraviti da je upravo Grad Lipik dva puta prepoznao naš trud i dodijelio nam Godišnju nagradu Grada Lipika (2008., 2018.) za uspješnih 10, odnosno 20 godina postojanja i održavanja Lipik 3x3 Challengera.".