Delfin
LIPIK test
Radio Daruvar 2
12. MOTO KARAVANA PREVLAKA VUKOVAR 2019.

Moto karavana „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ prošla i kroz Lipik

16.11.2019. 16:58 | 1238 pregleda | Vijesti

Karavana bikera pod imenom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ stigla je u Lipik. Ovo je 12. izdanje ove moto karavane koja se održava u organizaciji Moto kluba Korčula povodom godišnjice sjećanja na žrtvu Vukovara.

Ovogodišnja karavana trajat će 5 dana, krenula je u srijedu 13. studenog iz Smokvice na Korčuli, a završit će u ponedjeljak 18. studenog u Vukovaru. Motoristima se na putu od Prevlake do Vukovara svaki dan priključuju novi motoristi, a putem odaju počast poginulim braniteljima paljenjem svijeća na mnogim usputnim spomen-obilježjima.

Piše:
Tomislav Ević

Iako ih je većinu dana pratilo loše vrijeme, kiša i vjetar radi kojih su do Lipika došli sa skoro dva sata zakašnjenja, karavana nezaustavljivo napreduje. Sudionike ovogodišnje karavane i njenog predvodnika i idejnog začetnika Đanija Radovanovića, predsjednika Moto Kluba „Korčula“, u Lipiku su dočekali članovi lipičkog Moto kluba Iohannites i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, nakon čega su na Trgu Hrvatskih branitelja Lipika položili vijenac i zapalili svijeće na spomen-obilježju poginulim braniteljima. U Lipiku im se priključilo pet članova MK Iohannites koji će nastaviti put prema Vukovaru.

Nakon kratkog predaha moto karavana je krenula prema Pakracu gdje će imati malo dužu pauzu za okrjepu, a potom kreću prema Požegi gdje će prenoćiti i odmoriti od dugotrajne vožnje po kiši. Sutradan nastavljaju put prema Slavonskom Brodu za Našice, Đakovo, Vinkovce, Tenju i Osijek u kojem je sljedeće prenoćište te u nedjelju ujutro polaze za Vukovar gdje će se priključiti „Koloni sjećanja“ koja će se održati u sklopu obilježavanja dvadeset i osme obljetnice „Sjećanja na žrtvu Vukovara“.

 

FOTOGALERIJA: Moto karavana „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ prošla kroz Lipik