LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
CPUZ LIPIK

Ministrica Vesna Bedeković posjetila Centar za pružanje pomoći u zajednici Lipik

14.11.2019. 13:13 | 1274 pregleda | Vijesti

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv.prof.dr.sc.Vesna Bedeković posjetila je u srijedu 12. studenog Požeško-slavonsku županiju i održala radni sastanak sa zamjenikom župana Vedranom Neferovićem, njegovim suradnicima te ravnateljima socijalnih ustanova s područja Požeško-slavonske županije, odnosno Centrom za socijalnu skrb Požega, Centrom za socijalnu skrb Pakrac, Centrom za pružanje pomoći u zajednici Lipik, Podružnicom Obiteljskog centra i Domom za odrasle osobe Ljeskovica.

Piše:
Compas

 

Teme ovog radnog sastanka bile su važnost i uloga ustanova socijalne skrbi u lokalnoj zajednici, zaštita djelatnika ustanova socijalne skrbi (tehnička i sigurnosna zaštita), status službene osobe, potrebe ustanova socijalne skrbi na razini županije (stručne i kadrovske potrebe), prostorni uvjeti (gradnja, rekonstrukcija, obnova), proces transformacije i deinstitucionalizacije ustanova socijalne skrbi s ciljem unaprijeđena i dostupnosti izvan institucijskih socijalnih usluga, uloga županije i razvojne agencije u suradnji s ustanovama socijalne skrbi s ciljem povlačenju sredstava iz fondova Europske unije, socijalno planiranje i mapiranje usluga na županijskoj razini te dostupnost udomiteljstva na području Požeško-slavonske županije i provedba novog Zakona o udomiteljstvu.

U pratnji ministrice također su prisustvovali Kristina Gerber Sertić, tajnica kabineta ministrice, Anamarija Njavro, savjetnica u kabinetu, Jadranka Buljan, voditeljica Odjela za stručnu, organizacijsku i infrastrukturnu podršku, Nenad Moljević, voditelj Službe za investicije, upravljanje imovinom i praćenje središnje nabave ustanova socijalne skrbi i Dragica Povrženić, viša stručna savjetnica. Nakon radnog sastanka održanog u Županiji, ministrica je posjetila Centar za socijalnu skrb u Požegi i Pakracu, kao i ustanovu Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik.

Ministrica je obišla prostore CPUZ Lipik, upoznala se i pozdravila većinu korisnika i sve zaposlenike te održala kraći sastanak tijekom kojega je pohvalila rad s korisnicima i atmosferu koja krasi lipičku ustanovu. Ravnatelj Ivan Pušćenik upoznao je Ministricu s poviješću ustanove, posebice s ratnim razaranjem iz 1991. godine tijekom kojeg je bila spaljena do temelja. „U gotovo pa 100-godišnjoj povijesti ove ustanove (op.a. 97 godina) svega nekoliko puta je resorni ministar posjetio našu ustanovu, stoga se iskreno zahvaljujemo na uloženom vremenu, posjeti i podršci.“ rekao je ravnatelj CPUZ Lipik Ivan Pušćenik.

izvor: Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik