LIPIK test
Delfin
Medianno

Izvještaj o radu Šahovskog kluba “Pakrac-Lipik” tijekom jesenske sezone

09.11.2019. 08:35 | 616 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Jesenski dio natjecanja u III. HŠL Istok, C-skupina, završen je prošlog vikenda, gdje su članovi našeg lokalnog Šahovskog kluba u zadnjem kolu odigrali neriješeno 3:3, protiv favorita ŠK Virovitica. Iako su gubili 3:0, pobjedama Bedića, Rađenovića i Macarola, uspjeli su se othrvati i otkinuti bod osvajaču ovogodišnje titule prvaka III. HŠL Istok, C-skupina i dogodine drugoligaša.

Tako su ove godine osvojili 6. mjesto s 8 meč bodova, od 10 ekipa. Nastavljajući i u jesenskom dijelu svojim dobrim igrama, iznenađujuće najbolji igrač kluba ove sezone postao je Tomislav Frajfogel s osvojenih 69% bodova, odnosno 5,5/8!

Još jednom vrijedi istaknuti uspješno sudjelovanje kadeta na 2. kadetskoj ligi Slavonije i Baranje, gdje osvajaju 10. mjesto s 9 meč bodova od 21 ekipe.

I ove godine sudjelovali su na županijskim turnirima u Jasenovcu, Novskoj, Novoj Gradišci, Garešnici, Pleternici i Slatini, uspješno su organizirali i tradicionalne turnire povodom dana Grada Pakraca – “Josipovo” i povodom dana Grada Lipika – “A. Jurković”.

U suradnji sa Sportskom zajednicom grada Pakraca, članovi kluba su napravili šahovsku ploču za igranje šaha na otvorenom u okviru sportskih terena grada Pakraca. Završetak radova je predviđen kada vrijeme dozvoli (bojanje notacije, okvir za figure).

Značajna vijest za našu sredinu i klub je preuzimanje vodstva Županijskog šahovskog saveza Požeško-slavonske županije, gdje je član upravnog odbora ŠK Pakrac-Lipik, Boris Risek, postao predsjednikom Saveza, stoji u Izvještaju o radu Upravnog odbora Šahovskog kluba Pakrac - Lipik.