Delfin
LIPIK test
Bazeni Lipik

Biciklistički ultramaraton ”Blago Zadro” prošao kroz Lipik

14.10.2019. 11:49 | 753 pregleda | Vijesti

Povodom 28.obljetnice pogibije heroja Domovinskog rata i heroja obrane grada Vukovara general-bojnika Blage Zadre, a na inicijativu umirovljenog bojnika Ivice Lozine, pripadnika 4. gardijske brigade HV, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” i umirovljeni bojnik Ivica Lozina organizirali su, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, biciklistički ultramaraton Grude(Ledinac)-Vukovar(Trpinjska cesta).

Piše:
Matija Kulhavi

Biciklistički ultramaraton započeo je 7. listopada u 9:00 sati iz Ledinca, rodnog mjesta generala Blage Zadre u općini Grude u Bosni i Hercegovini, a cilj biciklista je Vukovar, odnosno Trpinjska cesta ispred Spomen doma hrvatskih branitelja, 16. listopada na dan pogibije Blaga Zadre u 12:00 sati, kad će biti održan komemorativni skup u povodu 28. obljetnice njegove pogibije.

Na ultramaratonu sudjeluje 7 biciklista, Pavo Tutenov i Darko Dolovski iz Slatine, Robert Kasumović iz Osijeka, Zdravko Poljak iz Pitomače, Stipe Leko iz Gruda te Mario Marić iz Mostara, dok logistiku čini upravo Ivica Lozina iz mjesta Slivno, inicijator ovog biciklističkog ultramaratona.

Riječ je o biciklističkom ultramaratonu u duljini od 796 kilometara koji je planiran u 10. etapa. Današnja, 8. etapa ultramaratona krenula je iz Kutine, a biciklistima se pridružio i naš Lipičanin Blaž Skender, koji je od 3. do 9. kolovoza sudjelovao na biciklističkom ultramaratonu Vukovar – Dubrovnik s ciljem obilježavanja godišnjice Vojno - redarstvene akcije „Oluja“ te Dana hrvatskih branitelja i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

U Lipiku je ultramaratonce dočekao lipički gradonačelnik Vinko Kasana, kao i predstavnici HVIDRA-e Lipik i Udruge branitelja Lipika 1991., Branimir Ljevaković, Zvonimir Bišćan i Ivo Nikić. Ovom su se prigodom na Trgu hrvatskih branitelja Lipika svi zajedno poklonili kod spomenika za sve poginule branitelje Lipika, a nakon kratke okrijepe biciklisti su nastavili svoj ultramaraton u smjeru Pakraca.

 

FOTOGALERIJA

 

Info: Slatinski informativni centar