LIPIK test
LIPIK test
Medianno
ZAJEDNICA TALIJANA LIPIK

Radovi na boćalištu u završnoj fazi

11.10.2019. 10:36 | 1084 pregleda | Vijesti

S jučerašnjim danom, u četvrtak 10. listopada, bilo je točno 11 mjeseci od kada su započeli radovi na izgradnji terena za boćanje u Baranjskoj ulici u Lipiku.

Piše:
Tomislav Ević

Dovršetkom boćališta, koje će kada bude dovršeno imati 4 staze, Lipik će dobiti novi sportski sadržaj na kojem će se moći održavati natjecanja na koja su lipički boćari već odlazili ali koja nisu mogli organizirati samostalno radi nedostatka adekvatnih uvjeta. Inicijator ideje i nositelj projekta izgradnje boćališta je Zajednica Talijana Lipik uz financijsku podršku Talijanske Unije dok je Grad Lipik donirao zemljište i pomogao oko izrade projektno tehničke dokumentacije, a koliko se može vidjeti na gradilištu podloga je izrađena, u izradi su okolni zidovi, a postavljeni su i temelji i instalacije za rasvjetne stupove.

Kako radovi napreduju, u kojoj su fazi i kada se očekuje njihov dovršetak upitali smo predsjednicu Zajednice Talijana Lipik Lionellu Brisinello: „Radovi napreduju, dovršava se zid oko terena, postavljene su električne instalacije te još treba podići rasvjetne stupce i odraditi završne radove na okolnim zidovima.

Ovu prvu fazu radova tj. izgradnju boćališta i popratne infrastrukture izvodi obrt MK Kazimira Martinovića, dok je druga faza tj. izgradnja popratnog objekta s terasom, sanitarnim čvorom i prostorom za odlaganje boćališne opreme predviđen za sljedeću godinu. Kako ćemo nakon izgradnje terena steći uvjete za održavanje natjecanja i turnira 3 člana naše boćarske grupe položila su za boćarskog suca.

Velik dio radova izvršen je donacijama i volonterskim radom članova Zajednice Talijana Lipik, uz financijsku podršku Talijanske unije Rijeka u iznosu 80.000 kuna i redovnih sredstava Zajednice Talijana Lipik kao i uz pomoć brojnih donacija. Zemljište je dao Grad Lipik, a dio zemljišta uz nasip su nam ustupile i Vode Lipik.
Ove godine u ožujku Zajednica Talijana Lipik napunila je 20 godina postojanja i djelovanja što namjeravamo svečano proslaviti po završetku prve faze radova na boćalištu što se nadamo da će biti krajem ove godine.“