LIPIK test
PUKE banner
Medianno
CRO Race 2019.

Učenici OŠ Lipik ukupni pobjednici KIDS CRO Racea

06.10.2019. 17:39 | 1083 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Klara Ivezić, Nikolina Radman i Smion Golubić iz Osnovne škole Lipik te dječak Leon iz Osnovne škole dr. Andrije Mohorovičića u Matuljima ukupni su pobjednici završne utrke KIDS Cro Race održane u Zagrebu, dok je Lovro Nuić, također učenik OŠ Lipik, isto tako postigao sjajno drugo mjesto u svojoj kategoriji. Ova djeca izborila su plasman u završnu utrku u Zagrebu pobjedama u vlastitim kategorijama u svojim domaćim gradovima – Lipiku i Rijeci.

Nikolina i Smion pobijedili su na završnoj utrci u mlađoj dobnoj skupini od 9 i 10 godina, a vozili su na virtualnoj stazi koja prolazi Makarskom rivijerom. Klara i Leon bili su najbolji u starijoj kategoriji od 11 i 12 godina i oni su vozili virtualnom stazom postavljenom na ulice u samom središtu Zagreba. Uz prigodne nagrade, najuspješniji na ovoj dječjoj virtualnoj utrci dobili su posebnu čast fotografirati se s Adamom Yatesom, ukupnim pobjednikom međunarodne utrke CRO Race na završnoj ceremoniji na Trgu svetog Marka u Zagrebu.

U šest utrka održanih u Osijeku, Lipiku, Zadru, Crikvenici, Rijeci i Zagrebu nastupilo je 127 dječaka i 65 djevojčica, odnosno ukupno 192 natjecatelja. Djeca su se natjecala na fiksnim biciklima postavljenim na virtualne trenažere, a u svakom gradu imali su iste uvjete i identično postavljene virtualne staze u pojedinoj kategoriji. Tijekom utrka u svim gradovima mlade ljubitelje sporta bodrili su njihovi školski kolege i okupljena publika.

 

FOTOGALERIJA