LIPIK test
Delfin
Medianno
13. ŽUPANIJSKO VATROGASNO NATJECANJE ZA DJECU I MLADEŽ

U Pakracu se natjecala budućnost dobrovoljnog vatrogastva županije

16.09.2019. 09:42 | 521 pregleda | Vijesti

Preko 700 pripadnika vatrogasne mladeži i podmlatka, sudaca i tehničkog osoblja s područja Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije okupilo se u nedjelju 15. rujna prijepodne ispred nogometnog igrališta NK Hajduk Pakrac na 13. Županijskom vatrogasnom natjecanju za djecu i mladež.

Piše:
Tomislav Ević

Natjecanje u organizaciji Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije koje je zadnji put u Pakracu održano prije deset godina, otvorila je gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević ujedno i kao predstavnica Požeško-slavonske županije, pokrovitelja ovog natjecanja, a okupljenu vatrogasnu mladež i podmladak riječima dobrodošlice su pozdravili i predsjednik pakračkog DVD-a Ilija Turković st., predsjednik vatrogasne zajednice požeško-slavonske županije Željko Petrović te predsjednik vatrogasne mladeži požeško-slavonske županije Marko Ašenbrener.

Natjecanje se odvijalo na dvije lokacije, 25 ekipa vatrogasne mladeži natjecalo se na pomoćnom terenu NK Hajduka u blizini stadiona, izvodili su dvije vježbe i štafetnu utrku, dok se vatrogasni podmladak natjecao na igralištu između Srednje škole Pakrac i Gradske sportske dvorane pakrac gdje je 26 ekipa odmjeravalo snage u dvije vatrogasne vježbe. Kao i svake godine tri najbolje ekipe muške i ženske vatrogasne mladeži sa županijskih vatrogasnih vježbi stječu pravo nastupa na državnom prvenstvu, nažalost ni jedna ekipa s područja Pakraca i Lipika nije se kvalificirala za državno prvenstvo iako su Veliki Banovac i Donja Obrijež bili vrlo blizu ( četvrto i peto mjesto muška mladež).

Sama brojnost ekipa koje su nastupile dokaz je da je dobrovoljno vatrogastvo sa svojim vrijednostima duboko ukorijenjeno u našem narodu, a natjecatelji su u Pakrac koji je u nedjelju bio domaćin došli iz još 28 mjesta u našoj županiji, iz Kutjeva, Donje Obriježi, Brestovca, Zakorenja, Grabarja, Ljeskovice, Čaglina, Poljane, Toranj, Vetova, Bekteža, Velike, Alilovaca, Golog Brda, Kaptola, Podgorja, Sulkovaca, Buka, Pleternice, Sesveta, Gradca, Badljevine, Filipovca, Velikog Banovca, Antunovca, Jakšića, Biškupaca, i Donjih Eminovaca.

FOTOGALERIJA: 13. Županijsko vatrogasno natjecanje za djecu i mladež; PAKRAC, 15. RUJAN 2019.