LIPIK test
Delfin
Radio Daruvar
U LIPIČKOM PERIVOJU

Ovaj vikend započinju manifestacije povodom Dana Grada Lipika

13.09.2019. 09:04 | 882 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Jučer je u lipičkom perivoju postavljen veliki šator u kojem će se tijekom ovog mjeseca održati većina, već nadaleko poznatih, manifestacija koje se posljednjih nekoliko godina održavaju povodom obilježavanja Dana Grada Lipika.

Tako će već ove nedjelje, 15. rujna, s početkom u 10 sati započeti Ajvarfest, manifestacija natjecateljskog pripremanja ajvara, nadaleko poznatog specijaliteta koji se priprema u većini slavonskih domaćinstava.

Tjedan dana kasnije, 21. rujna u lipičkom će se perivoju odvijati Dan nacionalnih manjina, tradicionalna kulturno-društvena i bogata gastro manifestacija, dok će se u nedjelju, 22. rujna održati Dan voćara, odnosno sajam voća i voćnih proizvoda, stručni paneli, predavanja, pečenje pekmeza i rakija i ocjenjivanje slastica.

Subota, 28. rujna, je rezervirana za Fišijadu koja okuplja sve više zaljubljenika u kuhanje fiš paprikaša i koji svaku godinu kroz ovo natjecanje i druženje provjeravaju svoja kulinarska umijeća.

Naravno, tijekom cijelog mjeseca odvijat će se i razna kulturna i sportska događanja, o čemu ćemo vas detaljnije informirati narednih dana.