LIPIK test
PUKE banner
Medianno
RESTORAN ERGELA

Održana redovna skupština HVIDR-e Požeško-slavonske županije

12.09.2019. 16:29 | 927 pregleda | Vijesti

Neposredno nakon završetka 25. ŠNIDOR-a danas je u Lipiku održana 20. redovna izvještajna Skupština Županijske zajednice udruga HVIDR-e Požeško-slavonske županije. Tom je prigodom Skupštini podneseno izvješće o radu, financijsko izvješće, izvještaj nadzornog odbora i suda časti. 

Piše:
Matija Kulhavi

Podnoseći izvješće o radu, Stipan Grgić, predsjednik Županijske zajednice udruga HVIDR-e Požeško-slavonske županije, naglasio je kako su članovi obilježavali sve obljetnice vezane za Domovinski rat, kako na području naše Županije, tako i diljem čitave Hrvatske i pri tome su aktivno sudjelovali u radu županijske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Bili su redovni sudionici sportskih susreta, humanitarnih akcija te skrbili o zdravlju i socijalnim i statusnim pitanjima svojih članova.

Grgić je istaknuo i to da su članovi HVIDR-e Splitsko-dalmatinske županije u uzvratnom posjetu našoj županiji prigodom obilježavanja „7. Dana zdravlja, rekreacije i zdrave prehrane“ u Lipiku sudionicima programa pripremili morske specijalitete, a prikupljena sredstva dodijeljena su Udruzi roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakraca i Lipika „Latica“.

Za aktivnosti ŽZU HVIDR-e lani je potrošeno 38.837,00 kuna, dok su prihodovali 42.481,94 kuna.

Prema planu i programu županijske zajednice HVIDR-e za 2019. godinu, uz sve redovne aktivnosti, predviđena je organizacija okruglog stola na temu prava hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji na temelju mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te zapošljavanja, sudjelovanje na 26. svehrvatskom športskom natjecanju invalida Domovinskog rata, kao i susreti s drugim hrvatskim braniteljima Požeško-slavonske i Splitsko-dalmatinske županije.