LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
25. ŠNIDOR u Lipiku

Ante Nazor predstavio knjigu DOMOVINSKI RAT - Pregled političke i diplomatske povijesti

12.09.2019. 15:59 | 1027 pregleda | Vijesti

U sklopu 25. Športskog natjecanja invalida Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, čiji je organizator bila Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Lipik, danas je u restoranu „Ergela Lipik“ predstavljena knjiga DOMOVINSKI RAT - Pregled političke i diplomatske povijesti.

Piše:
Matija Kulhavi

Knjigu je predstavio doc. dr. sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskoga dokumentacijsko-memorijalnog centra Domovinskog rata koji ju je, zajedno s Tomislavom Pušekom, i pripremio.

Knjiga je napisana prošle godine kao odgovor na drugostupanjsku presudu šestorici Hrvata u Haagu, ali i kao odgovor na sve ono što se gotovo svakodnevno pojavljuje u medijima, narativizacija odgovornosti krivnje za Domovinski rat, za rat u Hrvatskoj i BiH.“, rekao je Ante Nazor te dodao da je knjiga namijenjena prije svega nastavnicima povijesti koji su se stalno žalili da nemaju na jednom mjestu sve ono što bi željeli znati o Domovinskom ratu.

Riječ je o djelu koje obuhvaća pregled političke i diplomatske povijesti Hrvatske tijekom Domovinskog rata. Također, u njemu se govori i o neposrednom razdoblju uoči stvaranja samostalne i suverene Republike Hrvatske te velikosrpskoj agresiji na našu domovinu, odnosno borbi hrvatskih branitelja i diplomatskom djelovanju  hrvatske vlasti za njezino međunarodno priznanje i teritorijalnu cjelovitost, sve do završetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja 15. siječnja 1998. godine.