LIPIK test
Delfin
Medianno
HVIDRA LIPIK

Otvoren 25. ŠNIDOR u Lipiku

12.09.2019. 10:31 | 1298 pregleda | Vijesti

Ispred zgrade Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Lipiku danas je otvoreno 25. Športsko natjecanje invalida Domovinskog rata Požeško-slavonske županije čiji je organizator Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Lipik.

Piše:
Matija Kulhavi

Sve natjecatelje 25. ŠNIDOR-a, majke i udovice poginulih hrvatskih branitelja, izaslanika požeško-slavonskog župana Miru Bagarića, lipičkog gradonačelnika Vinka Kasanu, zamjenika pakračke gradonačelnice Marijana Širca i zamjenika požeškog gradonačelnika Ferdinanda Trohu, načelnika PP Pakrac Roberta Hrastića te Miroslava Vaceka, predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata RH ogranak Pakrac – Lipik.“, pozdravio je na samom početku Branimir Ljevaković, predsjednik HVIDRA-e Lipik, ujedno i domaćin današnjeg natjecanja.

Danas se nalazimo u Gradu Lipiku koji je prvi oslobođeni grad u Domovinskom ratu.“, rekao je Stipan Grgić, predsjednik HVIDRA-e Požeško-slavonske županije, podsjetivši se kako je na jučerašnji dan bila obljetnica prve uspješne razmjene zarobljenika na području RH koja se dogodila na Bukovčanskoj cesti. On je ovom prilikom naglasio kako će se tijekom današnjeg natjecanja stvoriti ekipa koja će našu županiju predstavljati na državnom prvenstvu u Makarskoj.

Uvijek, s posebnim zadovoljstvom smo domaćini svih manifestacija, a posebno manifestacija koje su vezane za hrvatske branitelje i udruge proistekle iz Domovinskog rata. Trudimo se, kako u Lipiku, tako i u Pakracu, ali i na čitavom prostoru naše županije omogućiti uspješan i kvalitetan život svim našim sugrađanima, a za što su i podnesene velike žrtve tijekom Domovinskog rata.", rekao je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, svečano otvorivši športsko natjecanje i poželjevši pritom dobrodošlicu natjecateljima, kao i puno uspjeha na državnom prvenstvu koje slijedi.

Uoči sportskog dijela događaja, delegacija sudionika i uzvanika iz Lipika, Pakraca te Požege odala je počast uz paljenje lampiona i polaganje vijenca na Trgu hrvatskih branitelja Lipika kod spomen obilježja poginulim braniteljima Lipika i biste dr. Franje Tuđmana.

Oko stotinjak sudionika iz tri podružnice (Lipik, Pakrac i Požega) natjecat će se u boćanju, elektronskom pikadu, streljaštvu, kuglanju, stolnom tenisu, šahu, sportskom ribolovu i visećoj kuglani.

FOTOGALERIJA