LIPIK test
Delfin
Radio Daruvar 2
Udruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac-Lipik

Ivan Golub novi dopredsjednik; MNK Futsal Dinamo u prosincu u Lipiku

17.08.2019. 23:57 | 1260 pregleda | Vijesti

Ivan Golub novi je dopredsjednik Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac-Lipik, izabran je jednoglasno na redovnoj skupštini koja se održala 17. kolovoza tijekom popodnevnih sati u Pakracu.

Piše:
Matija Kulhavi

Na samom početku redovne sjednice Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac-Lipik, okupljene članove i goste, među kojima su bili i zamjenici lipičkog gradonačelnika, odnosno pakračke gradonačelnice, Slobodan Katunar i Marijan Širac, pozdravio je predsjednik Udruge Tomislav Novinc.

Novinc je tom prigodom izložio sve ono što su članovi Udruge radili i u čemu su sudjelovali tijekom protekle godine.

Tako je u organizaciji Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac-Lipik početkom ožujka 2018. u Gradskoj sportskoj dvorani u Pakracu održan treći revijalni malonogometni susret povodom obljetnice početka Domovinskog rata u Hrvatskoj, dok bi ovogodišnji susreti trebali biti održani početkom prosinca, kad bi MNK Futsal Dinamo došao u Lipik. Također, sudjelovali su u obilježavanju svih važnih događanja vezanih za Domovinski rat i promicanju njegovih vrijednosti na području Lipika, Pakraca, a ponekad i šire okolice. Sudjelovali su u lokalnim sportskim turnirima, nastavili oslikavati grafite, a organizirali su i pub kvizove u Pakracu i Lipiku. Isto tako, postali su kandidacijski član Mreže mladih Hrvatske čiji je cilj osnaživanje mladih za aktivno i odgovorno sudjelovanje u društvu te doprinošenje razvoju kvalitetnih politika u interesu svih mladih putem umrežavanja, zagovaranja, informiranja, neformalnog obrazovanja i istraživanja, zalažući se za suradnju s tijelima javne vlasti, odgojno obrazovnim i znanstvenim institucijama, akterima civilnog društva i medijima. U sklopu MMH, nastojat će promicati vrijednosti Domovinskog rata, ali i educirati o svemu onome što se ovdje sve događalo tijekom ratnih zbivanja, a o čemu mnogi nisu dovoljno upoznati. Članovi ove Udruge sudjeluju u brojnim projektima pa su tako i partneri u projektu #Gradmladih #Pokrenise zajedno s Udrugom mladih Mali most i Gradom Pakracom

Što se tiče prihoda Udruge, oni su u 2018. godini iznosili 23.123,06 kuna (članarine, Grad Lipik - 4.000 kn, Grad Pakrac, 5.500 kn, Požeško-slavonska županija - 5.000 kn), dok su rashodi iznosili 22.327,36 kuna.

Ivan Golub novi dopredsjednik

Na ovoj je skupštini izabran i novi dopredsjednik Udruge, umjesto dosadašnjeg Dražena Bradara, koji je i dalje član, ali zbog privatnih obveza nije više bio u mogućnosti obnašati tu funkciju. Stoga je Ivan Golub jednoglasno izabran za novog dopredsjednika. Rodom iz Daruvara, a odnedavno Pakračanin, Ivan Golub je profesor harmonike zaposlen u Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac te je član Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac-Lipik od 2014. godine.

Skupštinu su pozdravili i nazočni predstavnici gradova Lipika i Pakraca koji su pohvalili dosadašnje djelovanje Udruge, a pri tome su naglasili kako će potpora od strane jedinica lokalne samouprave biti prisutna i u budućnosti.