Upit2
Upit2
MaliBozicniturnir2019
Razrješenja i imenovanja u Požeškoj biskupiji

Vlč. Jozo Zorić novi je pakrački župnik; Župa u Lipiku dobiva novog upravitelja

17.07.2019. 23:09 | 2790 pregleda | Vijesti

Nakon osam godina, velečasni Jozo Zorić razriješen je službe župnika Župe sv. Franje Asiškoga u Lipiku, službe upravitelja Župe sv. Jurja Mučenika u Čagliću i dušobrižnika u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Lipiku te imenovan župnikom Župe Uznesenja BDM u Pakracu i dušobrižnikom u Općoj županijskoj bolnici i bolnici hrvatskih veterana u Pakracu te po isteku petogodišnjeg mandata ponovno imenovan dekanom Pakračkog dekanata, objavljeno je na službenim stranicama Požeške biskupije.

Msgr. Matija Juraković, kao šesnaesti župnik u povijesti pakračke župe koji je službu u Pakracu obavljao od 2007. godine, zbog zdravstvenih je razloga umirovljen.

Piše:
Matija Kulhavi

Za upravitelja Župe sv. Franje Asiškoga u Lipiku, upravitelja Župe sv. Jurja Mučenika u Čagliću i dušobrižnika u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Lipiku imenovan je Roko Ivanović, dosadašnji upravitelj Župe sv. Ivana Krstitelja u Crncu.

Do razrješenja i imenovanja došlo je i u Donjoj Obriježi pa je tako Oliver Kranjčić razriješen službe upravitelja Župe sv. Marije Magdalene u Donjoj Obriježi i službe pastoralnog suradnika u Župi Uznesenja BDM u Pakracu te imenovan upraviteljem Župe sv. Marije Magdalene u Sopju, dok je na njegovo mjesto upravitelja Župe u Donjoj Obriježi imenovan Mihael Kos, župnik Župe Pohoda BDM u Siraču.