Delfin
LIPIK test
Radio Daruvar 2
BICIKLIJADA 2019.

Novi datum tradicionalne biciklijade - nedjelja, 21. srpanj!

17.07.2019. 11:43 | 666 pregleda | Vijesti

Tradicionalna Biciklijada 2019. koja je prije nepuna dva tjedna odgođena zbog loših vremenskih prilika, ipak će se održati, dozali smo od organizatora - predstavnika Turističkih zajednica Lipika i Pakraca. Novi datum biciklijade je nedjelja, 21. srpanj!

Piše:
Matija Kulhavi

Polazak iz Pakraca je predviđen oko 17 sati. Biciklistička kolona će krenuti od pakračke Gradske tržnice, a zatim će svoju putanju nastaviti ulicama Matice hrvatske, Andrije Hebranga (naselje Jug), Hrvatske policije iz Domovinskog rata te dijelom Bolničke prema poljskom putu koji ide uz nasip rijeke Pakre u smjeru Lipika.

Nastavak biciklijade predviđa kretanje nasipom Pakre preko pontonskog mosta, a zatim Mažuranićevom, Baranjskom i Udinskom ulicom kroz lipički perivoj. U Lipiku je okupljanje predviđeno kod paviljona "Izvor"/"Antunovo vrelo" u perivoju. Nakon kratkog predaha biciklijada će nastaviti preko Trga dr. Franje Tuđmana, Ulice Matije Gupca, jezera Raminac i Klise u smjeru Matkovca, odnosno jezera Pakurnovac koji je i krajnje odredište tradicionalne biciklijade.

Za sve sudionike je predviđena bogata tombola u kojoj je glavna nagrada poklon bon u vrijednosti 1.000,00 kuna, a prigodni pokloni bit će uručeni i najmlađem, odnosno najstarijem sudioniku biciklijade.