Delfin
LIPIK test
Radio Daruvar 2
28. GODIŠNJICA POGIBIJE VLADE LAUČANA

Komemoracija prvom poginulom pakračkom policajcu

09.06.2019. 16:29 | 995 pregleda | Vijesti

„Iako je prošlo 28 godina, nikada nismo i nećemo zaboraviti Vladu i sve naše poginule hrvatske branitelje kojih je u Domovinskom ratu na području Pakraca i Lipika poginulo više od tri stotine.“ izjavio je danas Miroslav Ivančić, predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika prilikom komemoracije na mjestu pogibije Vlade Laučana, kod spomen obilježja na Toranjskom putu.

Piše:
Tomislav Ević

Uz obitelj pokojnog Vlade Laučana počast su mu došli odati i general Josip Lucić, izaslanik ministra hrvatskih branitelja, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Davor Huška, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, predsjednik gradskog vijeća Lipika Mladen Dolić, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, izaslanstvo Ravne Gore kao i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Pakraca i Lipika.

Mladi policajac Vlado Laučan bio je prva žrtva rata u Pakracu, a ubijen je kukavički, iz zasjede metkom u leđa, dok je s kolegom 9. lipnja 1991. kontrolirao promet u selu Omanovac.

Njemu u spomen u Pakracu se održava Memorijalni nogometni turnir „Vlado Laučan“ koji se ove godine održan po 12. put, a nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća na spomen obilježju za pokojnog Vladu Laučana i sve poginule Španovčane služena je sveta misa kod spomenika u Španovici.