Delfin
Delfin
Radio Daruvar 2

Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik: Završna večer 2019.

09.06.2019. 11:14 | 1053 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

U prostoru lipičkog Centra za pružanje usluga u zajednici u petak, 7. lipnja, održana je tradicionalna završna svečanost kojom su se oprostili od Adriana, Antonia, Ane i Sandre, djece koja su završila svoje osnovnoškolsko obrazovanje te prestaju koristiti uslugu poludnevnog boravka, ali i Marka od kojeg se još ipak ne opraštaju jer će nastaviti koristiti uslugu organiziranog stanovanja uz povremenu podršku i pokušati stvoriti svoju budućnost u Lipiku. Tom su prilikom ovoj emotivnoj svečanosti nazočili i lipički gradonačelnik Vinko Kasana, ujedno i predstavnik požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, predsjednica Upravnog vijeća Jadranka Šimunović Katunar te članovi Upravnog vijeća, a s obzirom na to da se ove godine intenzivirala suradnja s kulturnim ustanovama, prisutna je bila i ravnateljica Gradske knjižnice Pakrac Monika Lucić Fider i ravnateljica Muzeja grada Pakraca Jelena Hihlik. Bila je ovdje i ravnateljica CZSS Pakrac, Dubravka Šebić Stokić, kao i Goranka Kufner u ime OŠ Lipik. Naravno, bili su tu i volonteri te donatori, Dora Kufner koja je sa svojim prijateljicama donirala bicikle i opremu s kojima su razveselile djecu za Božić, kao i gospodin Boris Risek iz šahovskog kluba Pakrac Lipik, koji je u ovom polugodištu pomogao davajući instrukcije djeci i regrutirao sa svojim kolegama dvoje djece, Tomislava i Antonia, u šahovski klub.

Ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik Ivan Pušćenik ovom je prigodom govorio o svemu onome što se dogodilo u protekloj godini, kao i o djelatnostima koje provode, poput usluga smještaja, poludnevnog i cjelodnevnog boravka, organiziranog stanovanja te socijalne usluge pomoć u kući, a ovom se prilikom i zahvalio svim članovima lokalne zajednice koji im daju potporu kroz raznolike oblike suradnje.

Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, ujedno i u svojstvu predstavnika požeško-slavonskog župana, čestitao je i pohvalio rad Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik. Napomenuo je kako je vidljivo da u ovoj ustanovi vlada pozitivna i perspektivna atmosfera, naglasivši kako je ovo zaista u punom smislu riječi centar za pružanje usluga u zajednici, ne samo Lipika i Pakraca, nego i šire.

Nakon večere koju su omogućili Studenac, Vrata Slavonije i Libox, upriličen je prigodni program tijekom kojeg su nastupili dječaci iz stambene zajednice, korisnici organiziranog stanovanja, poludnevnog boravka Poljana i poludnevnog boravka Pakrac i Lipik.