LIPIK test
Delfin
Radio Daruvar 2
OSNOVNA ŠKOLA „GRIGOR VITEZ“ POLJANA

Dramskim, glazbenim i plesnim programom proslavljen Dan škole

07.06.2019. 10:56 | 1053 pregleda | Vijesti

Osnovna škola „Grigor Vitez“ Poljana proslavila je svoj Dan dramskim, glazbenim i plesnim programom na svečanosti koja je održana u četvrtak, 6. lipnja u Društvenom domu Poljana. Tom prilikom učenici osmog razreda oprostili su se od svojih nastavnika, a nagrađeni su i najuspješniji učenici.

Piše:
Tomislav Ević

U do posljednjeg mjesta ispunjenom Društvenom domu Poljana, među brojnim učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima bili su i uvaženi gosti, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, ravnateljica OŠ Lipik Klaudija Kovač, ravnateljica OŠ „Braće Radić“ Pakrac Sanja Delač, predsjednik MO Poljana Vlado Stakor, članovi školskog odbora na čelu s njegovim predsjednikom vlč. Stjepanom Škvorcom.

U uvodnom obraćanju, ravnatelj OŠ Poljana Tibor Nagy pozdravio je uvažene goste, djelatnike škole, učenike i njihove roditelje poželjevši im sretan Dan škole te se osvrnuo na značajne događaje koji su se dogodili u protekloj godini. Jedan od najznačajnijih je projekt energetske obnove škole, koji ga je iznenadio brzinom realizacije jer se u ovom trenutku jedino čeka potpisivanje ugovora s izvođačem, u okviru kojeg će se obaviti radovi na fasadi i na rasvjetnim tijelima u cijeloj školi. Također je u međuvremenu obnovljen parket u cijeloj školi na čemu se zahvalio osnivaču škole tj. požeško-slavonskoj županiji na odličnoj suradnji i brizi o poljanskoj školi. Proveden je i projekt Vitezijade koji je zaživio prije dvije godine, a nedavno je OŠ Poljana sudjelovala na Vitezijadi u Sv. Ivanu Žabnom na čemu se zahvalio gradonačelniku Vinku Kasani i Gradu Lipiku jer su uvelike pomogli da se to putovanje ostvari. Ove godine također će škola nakon 29 godina izdati školski list „Žubor“. U svom osvrtu prošle godine ravnatelj Nagy osvrnuo se na smanjenje učenika što ove godine nije slučaj jer iako odlaze osmaši, njih 17, u prvi razred upisalo se 16 prvašića. Osmašima je poželio sretan upis u srednje škole te puno uspjeha u daljnjem školovanju, a prvašićima koji će doći dobrodošlicu u OŠ Poljana.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Vinko Kasana poželjevši sreću osmašima u daljnjem školovanju, vjerujući da će sa sobom odnijeti lijepe uspomene na školu u Poljani jer ih i on sam ima kao njen bivši đak. Zahvalio je ravnatelju, nastavnicima i osoblju škole na svemu što su odgovorno radili ovih godina, te na onom najvrjednijem, na ljubavi, znanju i vještinama koje prenose na učenike.

Uslijedio je program koji su učenici pripremili uz pomoć svojih nastavnika, izveli su igrokaz iz školskih klupa i o životu i djelu Grigora Viteza, plesali su uz latinoameričke ritmove i kao gusari, a bilo je i pjesme i glazbe. Prigodnim poklonima od strane nastavnika darivani su osmaši koji su zauzvrat ružama izrazili zahvalnost osoblju škole i svojim nastavnicima na strpljenju i prenesenom znanju za vrijeme svog školovanja. Na samom kraju programa, ravnatelj Tibor Nagy podijelio je priznanja najuspješnijim učenicima, a osmaši su se uz prezentaciju fotografija sa suzom u oku prisjetili minulih godina, prijateljstva i lijepih trenutaka koje su proveli u klupama svoje škole.

 

Pohvalnice za poseban trud i postignut odličan uspjeh u svih osam razreda.

Ela Lončarević
Lara Gamauf
Lara Somođvar
Katarina Jurić

Natjecanja 2018./19.

Tehnička kultura, mentor Ivan Kiš
6.r. – Klara Nemet, 3. mjesto na županijskom natjecanju
7.r. – Stjepan Sekulić, 3. mjesto na županijskom natjecanju
8.r. – Lara Somođvar, 1. mjesto na županijskom natjecanju, sudjelovanje na državnom natjecanju

Likovna kultura, mentor Andrea Gašparec Dražić
6.r. – Anamarija Chadjim – 3. mjesto na županijskom natjecanju iz Likovne kulture u kategoriji likovnih radova V.-VIII. razreda na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje

Biciklijada u Lipiku
Manuela Štimac - 1. mjesto, 5. i 6. razredi (Ž)
Lea Stepić - 3. mjesto, 5. i 6 razredi (Ž)
Dora Stepić - 1. mjesto, 7. i 8. razredi (Ž)
Stela Pritula - 3. mjesto, 7. i 8. razredi (Ž)
Marjan Tadić - 3. mjesto, 7. i 8. razredi (M)

 

FOTOGALERIJA: DAN OSNOVNE ŠKOLE "GRIGOR VITEZ" POLJANA