Delfin
LIPIK test
Bazeni Lipik
DVORANA QUELLA - TOPLICE LIPIK

Projekcija filma „100 metara“ povodom obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze

06.06.2019. 10:52 | 697 pregleda | Vijesti

Obilježavanje Svjetskog dana multiple skleroze u Toplicama Lipik, koje je ove godine trodnevnog karaktera, nastavilo se u srijedu 5. lipnja prikazivanjem filma „100 metara“ u dvorani Quella lipičkih toplica.

Piše:
Tomislav Ević

Uvodne riječi okupljenim gostima i publici uputila je prim. dr. sc. Senka Rendulić Slivar izrazivši zadovoljstvo što su se okupili u tako velikom broju te pozdravivši ih u ime prisutnog ravnatelja bolnice Darka Kelemena i sestre Ljerke Pavković, pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo i glavne sestre bolnice. Projekciji su prisustvovale i Branka Lukić, predsjednica Saveza društava multiple skleroze Hrvatske (SDMSH), Dijana Roginić, izvršna direktorica SDMSH te prof. dr. sc. Silvija Butković Soldo s Klinike za neurologiju KBC-a Osijek koja je u suradnji s Ljerkom Pavković i Brankom Lukić prije nekoliko godina sudjelovala u izradi plana da se u Lipiku ipak počnu raditi nadstandardi za bolesnike oboljele od multiple skleroze.

Prikazani film „100 metara“ ( 100 metros (2106) ) dirljiv je i motivirajuć film inspiriran stvarnim događajima tj. životom Ramóna Arroyoa, 46-godišnjaka, koji je postao legendarni MS atletičar nakon što mu je dijagnosticirana multipla skleroza u tridesetima. Liječnik mu je rekao da će jedva moći hodati, a kamoli trčati. Usprkos dijagnozi, Ramon odluči sudjelovati na ultimativnom sportskom izazovu i najtežoj utrci na svijetu – Ironman triatlonu: 42 km trčanja, 3,8 km plivanja i 180 km bicikliranja.

Zadnji dan ovogodišnjeg trodnevnog obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze biti će održan sutra u dvorani Quella s početkom u 10 sati.