Lipik banner
Lipik banner
Radio Daruvar
NOVOOTVORENA ORDINACIJA DENTALNE MEDICINE DR. MATEO PIEROBON

Novim ortopantomogramom sad možete snimati zube i u Domu zdravlja Pakrac

10.05.2019. 16:37 | 3006 pregleda | Vijesti

Ortopantomogram ili ortopan je jedna od glavnih dijagnostičkih metoda u stomatologiji. Predstavlja temeljnu radiološku snimku bez koje se ne počinju stomatološki terapijski postupci, a jedan takav uređaj od nedavno se nalazi i u Domu zdravlja u Pakracu.

Piše:
Matija Kulhavi

U novootvorenoj ordinaciji dentalne medicine koja je s radom krenula 7. svibnja u Domu zdravlja Pakrac, pacijent je na prvom mjestu. Individualan pristup pacijentu, profesionalnost i ljubaznost osobitosti su koje krase Matea Pierobona, dr. med. dent., inače voditelja ordinacijskog tima koji uz njega čini i Kristina Ćasić, medicinska sestra/asistentica. Uz kompletno novouređenu ordinaciju, ono što ovaj tim dentalne medicine izdvaja od ostalih jest to da će osim uobičajenih stomatoloških usluga, poput protetike, restaurativne dentalne medicine, kirurgije , izbjeljivanja, dječje i preventivne dentalne medicine provoditi i ortopantomografsku tehniku snimanja koja je postala standard u dentalnoj medicini te se u razvijenijim zemljama smatra obveznom snimkom pri prvom pregledu.

 

Ortopantomografska tehnika snimanja predstavlja nezaobilazan postupak u suvremenoj stomatološkoj dijagnostici te nam odaje zdravstveno stanje dijelova usne šupljine koje nije moguće vidjeti kliničkim pregledom.“, naglašava dr. Pierobon te dodaje kako se ortopanom snimaju svi zubi, obje čeljusti, čeljusni zglob i strukture smještene iznad usta. „Kod djece nam je vrlo važan jer možemo vidjeti zube koji još nisu iznikli (trajne nasljednike), također nam omogućuje da vidimo zube zametke umnjaka te njihov položaj.“, ističe mladi doktor te napominje da zbog suvremene tehnologije današnji ortopani imaju smanjenu dozu zračenja pa je isto tako snimanje zubi postalo sigurnije za pacijenta i osoblje. No ipak, trudnice su jedine koje bi trebale odgoditi svoje snimanje nakon poroda , a posebice u prvih 12 tjedana trudnoće.

Očekivano montiranje novog ortopantomograma jest sredina svibnja, dok bi prva snimanja pacijenata trebala započeti u lipnju, kazao je dr. Pierobon te ovim putem pozvao sve zainteresirane pacijente da se za upis ili snimanje naruče putem telefona (034/421-373), e-maila (mateo.pierobon@dz-pozega.hr), a mogu i osobno doći. Radno vrijeme ordinacije je ponedjeljkom i utorkom popodne (od 13:00 do 20:30h), a srijedom, četvrtkom i petkom dopodne (od 7:00 do 14:30h).