Lipik banner
Lipik banner
Medianno
SJEĆANJE NA NAŠE POGINULE – DA SE NE ZABORAVI

Posjet Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Primorsko-goranske županije lipičkom ratištu

07.05.2019. 12:27 | 772 pregleda | Vijesti

U Lipiku su danas boravili predstavnici Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Primorsko goranske županije na čelu s predsjednicom Marijom Kovač, a na Trgu hrvatskih branitelja Lipika dočekale su ih predstavnice srodne Udruge roditelja poginulih branitelja Pakrac-Lipik, predsjednica Silvija Svjetličić, dopredsjednica Ljubica Ivanović  i tajnica Karolina Klasnić, kao i predstavnici grada Lipika, Gordana Horvat i Zvonko Novokmet, koji su dragim gostima poželjeli dobrodošlicu u Lipik, prvi oslobođeni grad u Republici Hrvatskoj.

Piše:
Matija Kulhavi

Postali smo svi velika obitelj koju je crnina, žalost i tuga zbližila, sve nas, koji smo članovi Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja diljem Republike Hrvatske.“, kazala je ovom prilikom Silvija Svjetličić, predsjednica naše lokalne Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja i pri tome dodala kako se u Lipiku i Pakracu pridaje na važnosti Domovinskom ratu i našim braniteljima, što se i vidi nizom obilježavanja na naše poginule. „Premda su poginuli, oni će živjeti sve dok je živo sjećanje na njih.“, istaknula je.

U ime Udruge poginulih branitelja Domovinskog rata Primorsko-goranske županije predsjednica Marija Kovač zahvalila se na srdačnim riječima dobrodošlice, a potom su svi zajedno molitvom, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca pred Spomenikom poginulim braniteljima Lipika 1991. iskazali počast našim herojima. U Lipiku je bila i majka poginulog hrvatskog branitelja Bojana Trebušaka, koji je čak iz Rijeke došao u Lipik kako bi branio voljenu domovinu te u konačnici za njezinu slobodu život položio.