Upit2
Upit2
Radio Daruvar
ŠAHOVSKI KLUB PAKRAC - LIPIK

Uspješan nastup kadeta na II. kadetskoj ligi Slavonije i Baranje

14.04.2019. 21:57 | 375 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Tijekom prvog kvartala ove godine kadeti Šahovskog kluba "Pakrac-Lipik" (u sastavu: Bedić Marin, Lucić Adrijan, Švajghart Jakov, Malogorski Tomislav, Malogorski Antonio, Radman Nikolina, Radman Patricia, Banović Lorena) nastupili su ekipno u II. kadetskoj ligi ŠZŽI koja se održavala u Grabarju. Na natjecanju je nastupila 21 kadetska ekipa s područja pet slavonskih županija, a igralo se prema švicarskom sustavu u devet kola, na četiri ploče (tri kola svake subote).

S obzirom na to da Šahovski klub „Pakrac-Lipik“ nije imao ekipno kadetsku sekciju posljednjih pet godina, novoosnovana ekipa ostvarila je zavidne rezultate u konkurenciji dvadeset i jedne ekipe. Na početku natjecanja prema rejtingu su bili smješteni na 18. mjestu, da bi na kraju natjecanja ekipa završili na 10. mjestu s osvojenih devet bodova iz devet susreta (4 pobjede, 1 remi i 4 izgubljena).

Bodovi po pločama:
1. ploča - Bedić Marin 5/9
2. ploča - Lucić Adrijan 6/9
3. ploča - Švajghart Jakov 2.5/9
4. ploča - Malogorski Antonio 2.5/9

Kadeti Bedić i Lucić svojim dobrim igrama upisali su i prve rejting bodove na nacionalnoj rejting listi pri Hrvatskom šahovskom savezu.

Šahovski klub "Pakrac-Lipik" je ponosan na svoje kadete i uvjeren u nove pobjede i postignuća, doznali smo od tajnika Kluba Tomislava Frajfogela.