Upit2
Lipik banner
Upit1
Jedinstven i atraktivan kviz znanja

"Neplanirani" pokazali najviše znanja na kvizu "(Ne)poznati Pakrac"

20.03.2019. 09:37 | 1332 pregleda | Vijesti

U organizaciji pakračkog Muzeja, Gradske knjižnice, Udruge djece Domovinskog rata Pakrac-Lipik i Kluba mladih Aurora na blagdan sv. Josipa, nebeskog zaštitnika Grada Pakraca, koji se od 1996. slavi i kao Dan grada, održan je po prvi put u muzejskim prostorijama jedinstven kviz znanja o povijesti i baštini grada pod nazivom "(Ne)poznati Pakrac".

Piše:
Matija Kulhavi

"Game over", "Grof", "Neplanirani", "Krekeri" i "Herodot" - sve su to nazivi ekipa koje su se okupile u Muzeju Grada Pakraca kako bi sudjelovale u napetoj borbi znanja o pakračkoj povijesti i baštini.

Teme kviza bile su bazirane na pakračkoj prošlosti, ali i na aktualnim temama koje se odnose na našu svakodnevicu, poput pitanja o službenim nazivima dviju pakračkih cvjećarnica. Nakon četiri kruga natjecanja, od kojih je svaki imao po petnaest pitanja, neupitnu pobjedu je odnijela ekipa "Neplanirani" (Marina Major, Iva Milinčević, Ivana Sudar, Matija Kulhavi) s 55 bodova, dok su drugoplasirani bili članovi ekipe "Game over" s 36 bodova, a treće mjesto pripalo je ekipi "Grof" s 32 boda.

Sve ekipe su nagrađene prigodnim poklonima, a prvonagrađenima je pripalo i craft pivo Grofica naše lokalne Pivovare Slavonica.

S obzirom na popriličan interes, ali i na veliku popularnost ovakvog vida zabave, bilo bi poželjno da se takvi kvizovi održavaju češće, složili su se natjecatelji.