banner sezame okoliš
Streetball 2019. vertikal.
AS obrt
9. REDOVNA IZVJEŠTAJNA I DJELOMIČNO IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE BRANITELJI LIPIKA 1991.

U tisku drugo izdanje knjige "Kako se branio Lipik"; novi dopredsjednik Drago Kšiško

15.03.2019. 23:14 | 697 pregleda | Vijesti

U prostorijama Vatrogasnog doma u Lipiku u petak 15. ožujka je održana 9. redovna izvještajna i djelomično izborna Skupština Udruge branitelji Lipika 1991. na kojoj su, osim članova, prisustvovali predstavnici Grada Lipika na čelu s dogradonačelnikom Slobodanom Katunarom, gospodin Miro Bagarić, izaslanik požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, predstavnici  Doma hrvatskih veterana predvođeni v.d. predstojnice Svjetlanom Mišor Čulina, ravnatelj Toplica Lipik Darko Kelemen, direktor gradskog komunalnog poduzeća Lipkom Marijan Strganac, članovi MO Lipik na čelu s predsjednikom Borom Tutićem te brojni  gosti i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata s područja Lipika i Pakraca.

Piše:
Matija Kulhavi

Skupština je započela svečanom intonacijom hrvatske himne te minutom šutnje za sve poginule i preminule hrvatske branitelje, a zatim je okupljene pozdravio predsjednik Udruge branitelji Lipika 1991. Zvonimir Bišćan.

Nakon izbora radnih tijela Skupština, konstatirano je kako na njoj sudjeluje 40 članova te je stoga usvojen i Poslovnik o radu izvještajne Skupštine.

U tisku drugo izdanje knjige "Kako se branio Lipik"

Tijekom protekle godine Udruga je nastavila s promicanjem i obilježavanjem spomena na ratna događanja na području Lipika i Pakraca, a napose proslavom Dana oslobođenja Grada Lipika, kao i obilježavanjem svih datuma vezanih uz Domovinski rat. Također, članovi Udruge su sudjelovali u susretima branitelja i promidžbi istine o Domovinskom ratu te će sve te aktivnosti nastaviti provoditi i u svojem daljnjem radu. Isto tako nastoje sudjelovati u svim javnim natječajima, u čemu im pomažu djelatnici Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA d.o.o., a u tisku se nalazi i drugo izdanje knjige "Kako se branio Lipik" - vrijednog povijesnog zapisa utemeljenog na svjedočanstvima sudionika obrane i oslobođenja Lipika dvojice autora i profesora povijesti Stjepana Benkovića i Branka Križana.

Drago Kšiško - novi dopredsjednik Udruge branitelji Lipika 1991.

Na osobni zahtjev, razriješen je dužnosti dosadašnji dopredsjednik Udruge branitelji Lipika 1991. Josip Straga - Bepi, ali i dalje će ostati član predsjedništva Udruge. Za novog dopredsjednika Udruge, nakon jednoglasnog glasovanja, izabran je Drago Kšiško.

Ove godine počinje realizacija Spomen-parka Domovinskog rata u Lipiku

Lipički dogradonačelnik Slobodan Katunar pozdravio je nazočne, pohvalivši rad članova Udruge branitelja Lipika 1991. i posebno istaknuvši njihovu maksimalnu angažiranost povodom Dana oslobođenja Grada Lipika – 6. prosinca. On je također kazao kako će branitelji u svojem radu uvijek imati potporu od strane Grada Lipika, a osvrnuo se i na činjenicu da bi ove godine trebala započeti realizacija Spomen-parka Domovinskog rata u Lipiku za koji su inicijativu dali upravo članovi Udruge branitelji Lipika 1991. i HVIDRA-e Lipik.

Predsjednik Bišćan je potom pročitao i poruku pakračke gradonačelnice Anamarije Blažević koja je opravdala svoj izostanak zbog obveza oko obilježavanja Dana Grada Pakraca. Ona je lipičkim braniteljima iskazala zahvalnost na njihovom radu i promociji vrijednosti Domovinskog rada te pri tome iskazala podršku u širenju istine vezane za događaje na području Lipika i Pakraca.

Na Skupštini je prikazana i prva hrvatska zastava koja je ušla u oslobođeni Grad Lipik, dar 54. Pješačke samostalne bojne Čakovec/Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, podružnice Međimurske županije - UDVRD ogranak Goričan.

Pri samom kraju Skupštine podijeljene su zahvalnice svim donatorima koji podržavaju aktivnosti i djelovanja članova Udruge branitelji Lipika 1991. To su: Frutarija d.o.o., HEP Lipik, Mimi d.o.o., Toplice Lipik, Ribnjačarstvo Poljana d.d., Pekarnica Imako, LD "Košuta" Pakrac, LD "Slavuj" Gaj, HLD "Jelen" Lipik, Studenac d.o.o. Lipik, Mlin i pekare d.o.o. Sisak, Pekara Lipik, Ziv Tica d.o.o., Caffe bar Tržnica, Aqua trgovina, Šumarija Lipik, Grad Lipik, Lipkom d.o.o., Restoran Nada, Restoran Vrata Slavonije, OŠ Lipik, Lipička razvojna i turistička agencija LIRA d.o.o., Knjižnica Lipik, Metalija trans, MO Lipik, DVD Lipik, Anita Jurković, Srećko Draksler, MAAN.

Fotogalerija: 9. redovna izvještajna i djelomično izborna Skupština Udruge branitelji Lipika 1991. (15.3.2019.)