Streetball 2019. vertikal.
Streetball 2019. vertikal.
Streetball 2019. horizont
UOČI JOSIPOVA, DANA GRADA PAKRACA

Poklon mome gradu ove godine u znaku nogometa!

15.03.2019. 20:36 | 469 pregleda | Vijesti

I ove je godine priredba „Poklon mome gradu“, jedna od najposjećenijih gradskih manifestacija, gotovo u potpunosti ispunila tribine gradske sportske dvorane u Pakracu. U jednosatnom programu nastupilo je skoro dvije stotine izvođača od vrtićkog do srednjoškolskog uzrasta tako da je dvorana skoro bila pretijesna za sve roditelje i bližnje koji su ih došli bodriti prilikom nastupa. Glavna tema ovogodišnje priredbe je nogomet i bila je svojevrstan poklon nogometnom klubu Hajduk Pakrac koji ove godine slavi 100 godina postojanja, a naravno da se ne zaboravi i rezultat hrvatske nogometne vrste na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu gdje su se naši nogometaši okitili srebrom. Kao i svake godine priredba „Poklon mome gradu“ održava se uoči obilježavanja Dana grada Pakraca.

Piše:
Tomislav Ević

Od brojnih izvođača koji su svojim koreografijama večeras uveseljavali gledateljstvo večer su otvorili oni najmlađi iz Dječjeg vrtića „Maslačak“ Prekopakra iza kojih je  na pozornici nastupio zbor OGŠ Pakrac s Tamburaškim orkestrom Pakrac. Uslijedio je plesni nastup nižih razreda Osnovne škole braće Radić Pakrac, nakon kojih su svoje vještine baratanja orijentalnim oružjem demonstrirali polaznici Bujinkan Sheishin Dojo-a Pakrac.

Djeca su se rasplesala i u iduće dvije točke koje su izvodila djeca iz KUD-a „Seljačka sloga iz Prekopakre i polaznice plesnog kluba „Dolce“, a nakon njih nastupila je plesna skupina Učeničkog doma Srednje škole Pakrac. Pretposljednja plesna točka ispunila je cijeli podij kada se preko 30 djece nižih razreda Osnovne škole Pakrac rasplesalo pred punim tribinama dok su pripredbu kraju priveo mali zbor OŠ Pakrac. Dramski dio programa koji se između plesnih točaka izvodio cijelim trajanjem priredbe priredio je KPD „Sloga“.

U službenom dijelu priredbe kao i svake godine gradonačelnica Anamarija Blažević dodijelila je priznanja i nagrade najboljim nastavnicima i učenicima osnovne i srednje škole Pakrac kao i odgajateljima pakračkih učeničkih domova.

FOTOGALERIJA