LIPIK test
Delfin
Radio Daruvar 2
VIROEXPO OD 15. DO 17. OŽUJKA

„Lipik vas čeka“ na sajmu VIROEXPO 2019.

15.03.2019. 13:58 | 1152 pregleda | Vijesti

Lipik se od 15. do 17. ožujka predstavlja s kampanjom „Lipik vas čeka“ na 24. međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede VIROEXPO 2019. u Virovitici, najvećem gospodarskom sajmu u regiji koji ove godine broji 625 izlagača iz 29 zemalja uz jednu novu zemlju sudionicu – Kraljevinu Španjolsku.

Ovogodišnji se sajam održava u novoizgrađenoj hali površina 6.200 četvornih metara, od čega je 1.000 natkriveni vanjski prostor, a 5.200 unutrašnji. Vanjski izložbeni prostor se prostire na 3.000 četvorna metra i to je prvi projekt realiziran iz Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Piše:
Matija Kulhavi

Sajam VIROEXPO svake godine bilježi sve veću posjećenost, a ove godine očekuje se iznimno veliki broj posjetitelja i mjesto je to susreta gospodarstvenika, a samim time i stvaranja poslovnih kontakata.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Slovenija, županija partner je Splitsko-dalmatinska županija, a od gradova je to drugu godinu zaredom Grad Zagreb. 

Ovo je četvrta godina kako je Lipik sa svojom ponudom na sajmu, a peta otkako se počela provoditi kampanja „Lipik vas čeka“.

Otvorenju sajma su nazočili i predstavnici Grada Lipika - gradonačelnik Vinko Kasana i predsjednik Gradskog vijeća Mladen Dolić, koji su se ovom prilikom susreli i s potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem te brojnim uglednicima iz društvenog, gospodarskog i političkog života.

Promocija turističke ponude Grada Lipika

Zajednički kroz kampanju „Lipik vas čeka“ i ove godine nastupaju Toplice Lipik, Državna ergela Lipik, Bazeni Lipik, Turistička agencija Lira, Turistička zajednica Grada Lipika, Grad Lipik, tvrtke i udruge, a kako nam je rekla koordinatorica aktivnosti za „Lipik vas čeka“ Ivana Pleše: „Koristimo ovu posebnu priliku da promoviramo kalendar događanja za 2019. godinu, pakete turističkih aranžmana, izlete, ali i prekogranični projekt „Put baštine – od trapista do graničara“. Posjetitelji i sudionici sajma mogu posjetiti izložbeni prostor Lipika, prelistati kalendar događanja koja nas očekuju u 2019. godini, izabrati i planirati svoj dolazak u Lipik putem ponuda, izleta i aranžmana u našoj organizaciji.“. Grof i grofica Janković neizostavni su sudionici VIROEXPO sajma tako da će i ove godine podsjetiti posjetitelje na bogatu kulturu materijalnu i nematerijalnu baštinu Lipika.

 

FOTOGALERIJA