LIPIK test
LIPIK test
Medianno
79. GODIŠNJA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA DVD-A FILIPOVAC

DVD Filipovac - naglasak na jačanju i pomlađivanju članstva

09.03.2019. 23:35 | 1200 pregleda | Vijesti

U Društvenom domu u Filipovcu tijekom subotnjih večernjih sati 9. ožujka je održana 79. izvještajna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Filipovac, na kojoj su osim članova nazočili i predstavnici javnog i društvenog života našeg grada, kao i brojni gosti iz okolnih mjesta, uključujući lipičkog dogradonačelnika Slobodana Katunara, Zlatka Zerdina, tajnika Vatrogasne zajednice područja Pakrac-Lipik, kuma DVD-a Filipovac Ivana Strage te predstavnika dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Ilove, Zbjegovače, Nove Subocke, Krapja, Antunovca, Brekinske, Dobrovca, Gaja, Donje Obriježi, Lipika, Marinog Sela, Pakraca, Poljane, Prekopakre i Velikog Banovca.

Piše:
Matija Kulhavi

Prisutne je pozdravio tajnik DVD-a Filipovac Dejan Sarvaš, a zatim su izabrana radna tijela skupštine.

DVD Filipovac broji 39 članova, što je uvećanje za 2 člana u odnosu na prethodnu godinu. Od sveukupnog broja članova 15 je operativnih, 8 pričuvnih te jedan počasni član, a 4 su vatrogasca bez položenog vatrogasnog ispita, dok je 12 članova vatrogasne mladeži.

Iz izvješća o radu za 2018. godinu moglo se čuti kako vatrogasci nisu imali zahtjevnijih aktivnosti tijekom protekle godine. Zabilježena je samo jedna protupožarna intervencija pa se stoga rad DVD-a uglavnom bazirao na održavanju opreme i spremišta, radnim akcijama uređenja okoliša te sudjelovanja na vatrogasnim vježbama. Tijekom požarne sezone provodili su pasivna dežurstva i pri tome su sudjelovali na podizanju svijesti građana o mogućim posljedicama paljenja vatre na otvorenom.

U financijskom izvješću za 2018. godinu, kojeg je podnio blagajnik Ivica Hruška, vidljivo je kako su prihodi DVD-a Filipovac iznosili nešto više od 24.000,00 kuna dok su rashodi, koji su najviše utrošeni na održavanje vozila te organizaciju natjecanja, vježbi i skupštine, bili nešto manji od 14.000,00 kuna.

I u sljedećoj godini namjeravaju nastaviti marljivi rad kao i do sad, u planu im je i pomlađivanje Društva, a time i njegovo jačanje. DVD Filipovac osnovan je u veljači 1940. godine, stoga će sljedeće godine biti upriličena 80-ta obljetnica rada i djelovanja.

Dogradonačelnik Lipika Slobodan Katunar čestitao je Društvu na uspješnom i kvalitetnom radu i pri tome napomenuo važnost njihova operativnog članstva koje je spremno za sve vrste intervencija. On je istaknuo kako je uloga vatrogastva od iznimnog značaja za Grad Lipik koji će i dalje nastaviti davati podršku vatrogascima i vatrogastvu. Pri tome je kazao kako bi sljedeća skupština, ona kojom će Društvo proslaviti osamdeseti rođendan, mogla biti održana u novoobnovljenom Društvenom domu koji bi uskoro trebao ići u energetsku obnovu.

Rad filipovačkog DVD-a pohvalio je i tajnik VZ područja Pakrac-Lipik Zlatko Zerdin istaknuvši dobru suradnju te kazavši kako je zamijećeno zaista jako puno aktivnosti koje članovi ovog Društva provode.

FOTOGALERIJA