banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Radio Daruvar
MINISTARSTVO ZDRAVSTVA REPUBLIKE HRVATSKE

Sastanak s ministrom Kujundžićem u vezi povećanja limita te budućih projekata i investicija

18.02.2019. 16:11 | 1065 pregleda | Vijesti

U Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske danas je održan sastanak na kojem su se lipički gradonačelnik Vinko Kasana, Slobodan Katunar, dogradonačelnik i ujedno predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik te sam ravnatelj lipičke Specijalne bolnice za med. rehabilitaciju Darko Kelemen susreli s prof. dr. sc. Milanom Kujundžićem, ministrom zdravstva.

Piše:
Matija Kulhavi

S obzirom na to da je lipička bolnica vodeća u neurorehabilitaciji težih i teže pokretnih pacijenata, kao i oboljelih od multiple skleroze u ovom dijelu Republike Hrvatske, a sveprisutna je i braniteljska populacija, budući da se u Lipiku nalazi i Dom hrvatskih veterana, tema ovog sastanka se odnosila na poslovanje Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju te povećanje limita, financijskog okvira u poslovanju s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, zbog dugačkih listi čekanja (trenutno se čeka 9 do 10 mjeseci), doznali smo od predsjednika Upravnog vijeća Slobodana Katunara. Također je bilo govora o sadašnjim i budućim investicijama, pod čime se podrazumijeva obnova objekta „Fontana“ i projekt Terme Lipik koji se sastoji od tri komponente: Vile Zinke – interpretacijskog centra, Narodnih kupki i perivoja i koji je dio većeg projekta pod nazivom „Projekt Slavonija“.

Ovo je bio jedan od niza sastanaka, ako ne i finalni, s obzirom da mu je prisustvovao i ministar sa svojim pomoćnikom, prema predstavnicima Ministarstva zdravstva i HZZO-a, a sve sa željom da pokažemo i dokažemo da Bolnica Lipik zaslužuje jednu bolju poziciju u mreži hrvatskog javnog zdravstva. Pacijenti prepoznaju našu bolnicu i sve više ju biraju kao ustanovu u kojoj se žele rehabilitirati, što je za posljedicu imalo povećavanje liste čekanja. Mislim da smo na današnjem sastanku ostavili dobar dojam i da smo ministra uvjerili u sve naše argumente.“, rekao je ravnatelj Darko Kelemen.

Zadovoljstvo današnjim sastankom, koji se održao u pozitivnoj atmosferi, istaknuo je i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana ukazavši na dobru suradnju s Ministarstvom zdravstva u kojem su naišli na razumijevanje za sve zahtjeve i gdje su ministra Kujundžića upoznali s budućim projektima Grada Lipika i Toplica Lipik te im je on tom prilikom iskazao punu podršku.