Lipik banner
Lipik banner
Radio Daruvar
MLADI PADOVEC - natjecanje učenika osnovnih glazbenih škola

Ostvarili zapažen uspjeh na međunarodnom natjecanju u Novom Marofu

11.02.2019. 10:00 | 1122 pregleda | Vijesti

“Mladi Padovec” naziv je Međunarodnog natjecanja učenika osnovnih glazbenih škola, koje se održalo 8. i 9. veljače u prostoru glazbene škole Novi Marof te u Kulturnom centru “Ivan Rabuzin”, Novi Marof. Natjecanje je okupilo brojne međunarodne sudionike koji su se natjecali u devet disciplina i tri kategorije, a ondje su sudjelovali i učenici Osnovne glazbene škole Pakrac.

Piše:
Matija Kulhavi

Tako su u disciplini klavir učenici, čija je mentorica profesorica Kristina Kačarovski, ostvarili zapaženi uspjeh. Srećko Popović i Alexander Gustovarac osvojili su treću i drugu nagradu, dok je učenica Klara Blažević, kojoj je ovo bila premijerna izvedba, osvojila također izvrsno drugo mjesto.

Uspješan je bio i drugi dan natjecanja za učenike i mentore OGŠ Pakrac. Staša Kukić, uz mentorstvo profesorice Martine Faktor i korepeticiju profesorice Tee Silađi osvojila je treće mjesto u disciplini flauta, dok je Leon Kaurin, čiji je mentor profesor Ivan Golub, ostvario isto tako sjajno treće mjesto u disciplini harmonika.

Kao rukovoditeljica ove ustanove jako sam ponosna i zadovoljna ostvarenim rezultatima. Ovo je prvo ovogodišnje natjecanje na kojem smo sudjelovali i vjerujem da ćemo nastaviti u istom tonu.“, izjavila je ravnateljica OGŠ Pakrac Alfreda Petani Grafina, čestitavši pri tome učenicima i njihovim mentorima na uspjehu i uloženom trudu, s obzirom na to da se ovo natjecanje održalo neposredno nakon učeničkih praznika tijekom kojih su učenici zajedno s mentorima dodatno vježbali.

Ravnateljica je istaknula i kako Osnovna glazbena škola organizira tradicionalni koncert povodom Valentinova koji će se održati u srijedu 13. veljače s početkom u 19 sati u pakračkoj Gradskoj vijećnici unutar kompleksa Janković i na kojem će učenici i učitelji izvesti neke od najljepših ljubavnih skladbi.