Lipik banner
Lipik banner
Medianno
DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO PREKOPAKRA

Obljetnica 90 godina postojanja i združena vatrogasna vježba obilježili proteklu godinu

10.02.2019. 12:05 | 776 pregleda | Vijesti

Iako su za vrijeme protekle godine srećom samo jednom morali izlaziti na intervenciju i to u slučaju požara divljeg deponija u Prekopakri, članovi DVD-a Prekopakra prošle godine nipošto nisu bili neaktivni.

Piše:
Tomislav Ević

Svečanom sjednicom i združenom vatrogasnom vježbom u Prekopakri kojom su demonstrirali svoju sposobnost i obučenost dostojno su obilježili 90. godina postojanja DVD-a Prekopakra, redovito su se stavljali na raspolaganje svojim sumještanima u trenutcima potrebe, a uz redovite radove na održavanju Doma, spremišta i opreme puno su vremena posvetili daljnjoj edukaciji kojom su dvojica članova tj. Zlatko Levanić i Josip Tepeš došli do čina „vatrogasni časnik“.

Sva izvješća o radu Društva u protekloj godini jednoglasno su prihvaćena, a značajni dio prošlogodišnjeg neuobičajeno velikog proračuna od cca 41.000 kuna bio je uz redovne troškove utrošen na organizaciju obljetnice i združene vatrogasne vježbe u čemu ih je značajno potpomogao Grad Pakrac. Ovogodišnji proračun, koji će biti samo trećina prošlogodišnjeg, DVD Prekopakra utrošit će na redovne aktivnosti održavanja objekta opreme i svoje spremnosti vježbama i natjecanjima, a naglasak su prvenstveno postavili na privlačenje novog članstva i rad s mlađim generacijama.

Da su DVD Prekopakra i njegovi članovi izrazito aktivni i cijenjeni u svojoj zajednici, na sinoćnjoj 91. godišnjoj skupštini održanoj u njihovim prostorijama u Prekopakri, potvrdili su i gosti skupštine Dubravka Laučan, predsjednica udruge „Hrvatska žena“ Prekopakra, pohvalivši ih na pomoći u organizaciji događanja i čišćenju snijega i Vlado Eck, predsjednik MO Prekopakra, pohvalivši „dobru ekipu“ koja je nastavila vatrogasnu tradiciju u Prekopakri.

Pohvale na radu i angažmanu DVD-u Prekopakra na sinoćnjoj sjednici uputili su i Ilija Turković ml., zapovjednik DVD Pakrac i gradonačelnica Anamarija Blažević čestitajući ima na visokoj obljetnici i kontinuiranom radu u zajednici kao i na radu s mladima.

Spomenice za 10 godina rada u DVD-u Prekopakra zaslužnim članovima dodijelili su dozapovjednik i tajnik Vatrogasne zajednice Pakrac-Lipik Damir Colosetti i Zlatko Zerdin, a dodijeljene su Kseniji Skalnik, Jurici Sandriniju, Marku Martinelliju, Mateu Biondiću, Valentinu Vidmaniću, Matiji Stragi, Vlatku Levaniću, Antoniu Šimuneku, Ivani Lesičak i Josipu Tepešu. Diplome vatrogasnog časnika Zlatku Levaniću i Josipu Tepešu uručio je zapovjednik VZ Pakrac-Lipik Ilija Turković ml.