Lipik banner
Lipik banner
Radio Daruvar
4. SVJETSKE RIBOLOVNE IGRE

ŠRD Slavonac Lipik s Hrvatskom reprezentacijom u Južnoafričkoj Republici

07.02.2019. 12:18 | 1275 pregleda | Vijesti

Mario Fider i Zoran Kolbaba, članovi Športskog ribolovnog društva „Slavonac“ iz Lipika dio su Hrvatske ribolovne reprezentacije koja će nastupiti na 4. Ribolovnim sportskim igrama u Južnoafričkoj Republici.

Piše:
Tomislav Ević

 

Lipičani će predstavljati Hrvatsku s još 3 ekipe, iz Požege, Zaprešića i Lovrana, a cijeli tim čini dvanaest članova od kojih su osmorica natjecatelji, dvojica kapetani, delegat Hrvatskog ribolovnog saveza i jedan član zadužen za logistiku. Na igrama će se natjecati 24 države, a od desetak disciplina ekipa Hrvatske nastupit će u njih četiri. Domaćin igara je Johannesburg u kojem će otvorenje igara biti ovaj vikend, u subotu 9. veljače, a natjecanja će se odvijati na više lokacija.

Naši reprezentativci su se prema JAR-u uputili kasno navečer u nedjelju. Radi ograničenja mase prtljage koju su mogli unijeti u avion dio opreme poslan je u JAR ranije, u čemu im je pomogla Hrvatska katolička misija u Johannesburgu koja je opremu i mamce preuzela i čuvala do dolaska naših reprezentativaca, dok je jedan dio opreme iznajmljen u Africi. Hrvatska katolička misija ih je i ugostila prije odlaska reprezentacije do 350 kilometara udaljenog jezera Bloemhof Dam na kojem će se natjecanje održati, gdje su nakon što su se smjestili održali i prvi trening.

U Južnoafričkoj Republici sada je ljeto i reprezentacije mnogih zemalja su još prije tjedan dana već bile na lokaciji da bi se pripremile za natjecanje. Naši reprezentativci radi manjka sredstava nisu imali taj luksuz pa će za pripremu imati svega nekoliko dana. Unatoč tome, sukladno dosadašnjim nastupima Hrvatske, očekuju se izvrsni rezultati.

Iako se Svjetske ribolovne igre održavaju tek svake četiri godine, na Svjetskom prvenstvu koje se održava svake godine Hrvatska ima odlične rezultate što potvrđuje drugo mjesto osvojeno na prošlogodišnjem održanom u Srbiji. Da su Hrvati vrsni ribiči dokazuje i činjenica da su Požežani Dalibor Banaj i Hrvoje Jakopčević, koji su dio reprezentacije, na prvom mjestu Svjetske lige, a Hrvatska kao država je s pet zlatnih medalja najtrofejnija država u 21 godini koliko Liga postoji.

Našim momcima želimo puno sreće i uspjeha!