LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar
INICIJATIVA MJESNOG ODBORA LIPIK

Radovi na nadstrešnici u Ul. I. G. Kovačića i gradskom groblju u Lipiku

06.02.2019. 10:48 | 1100 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Na prostoru dječjeg igrališta u Ulici Ivana Gorana Kovačića u Lipiku izvode se radovi na krovnoj konstrukciji drvene nadstrešnice. Radovi, koje izvode djelatnici gradskog komunalnog poduzeća Lipkom, trebali bi biti dovršeni kroz tjedan dana, saznali smo od direktora Lipkoma Marijana Strganca, od kojeg smo doznali i da je sav materijal za izvođenje radova kupio Grad Lipik.

Izgradnja nadstrešnice zapravo je inicirana od strane Mjesnog odbora Lipik, čiji nam je predsjednik Bore Tutić otkrio kako imaju u planu uz nadstrešnicu napraviti i pecaru pa bi taj prostor služio građanima za roštiljanje. Također, misle dodatno izgraditi i malo nogometno igralište, a kroz dogledno bi se vrijeme posadila i stabla te postavila poneka nova vanjska igračka.

Radovi se odvijaju i na gradskom groblju u Lipiku, preciznije iza mrtvačnice. Naime, prošle godine započeli su radovi na izgradnji pristupnih pješačkih staza na groblju pa je sad, upravo zbog sigurnosti građana, postavljena zaštitna pješačka ograda. U ovoj su godini, čim vremenske prilike budu povoljnije, planirani i radovi na oborinskoj odvodnji na gradskom groblju, kazao nam je direktor Strganac.