banner sezame okoliš
Upit2
Božićni spektakl u nogometu
POVODOM DANA CRVENIH HALJINA

Preventivom do zdravlja – terapijska šetnja po Pakracu

05.02.2019. 19:38 | 822 pregleda | Vijesti

Povodom obilježavanja Dana crvenih haljina, prvog petka svake veljače, kada se nošenjem crvene odjeće nastoji skrenuti pozornost na moždani udar kao vodeći uzrok smrtnosti žena, Srednja škola Pakrac priključila se obilježavanju ovog datuma terapijskom šetnjom Pakracom koja je održana u prijepodnevnim satima.

Piše:
Tomislav Ević

 

Koju poruku žele poslati današnjom akcijom upitali smo voditeljicu terapijske šetnje i stručnog predavača fizioterapeutima Helenu Brandeis.

„Mi smo u našoj školi odlučili popratiti Dan crvenih haljina kroz cjelotjedno događanje, prošli petak svi smo ga obilježili nošenjem crvene odjeće, a danas imamo takozvani dan prevencije. Upravo u tu svrhu mi kao fizioterapeuti govorimo o kretanju koje je vrlo važno kao prevencija bolesti.

Znamo da je 30 minuta aktivnog kretanja ili bilo koje tjelesne aktivnosti koja će ubrzati naš puls dovoljna za prevenciju kardiovaskularnih bolesti, a naravno da do inzulta tj. moždanog udara dolazi upravo radi problema s kardiovaskularnim sustavom.

Zato ćemo danas napraviti jednosatnu rutu šetnje po Pakracu upravo kako bismo ubrzali naš puls i ukazali na mogućnost jeftine i svima dostupne prevencije moždanog udara.

Fizioterapeutskoj struci Srednje škole Pakrac koja danas obilježava ovaj dan, priključila se i zdravstvena tj. medicinske sestre, koje će nam isto danas u svrhu prevencije mjeriti šećer u krvi i krvni tlak u prostorijama pakračke HVIDR-e.

Želimo ukazati na najjeftiniju moguću prevenciju koja postoji, važna je samo dobra volja i da za svoje zdravlje odvojite malo vremena.“