Medianno
MIRISI BOŽIĆA U LIPIKU 2018.

Svečano otvorena Božićna čarolija u Lipiku - najbožićniji ugođaj u Slavoniji

01.12.2018. 22:29 | 1599 pregleda | Vijesti

Paljenjem 300.000 lampica koje su osvijetlile stoljetni lipički perivoj te vrlo atraktivnim programom, 1. prosinca u večernjim satima i službeno je otvorena ovogodišnja lipička Božićna čarolija - manifestacija Mirisi Božića u Lipiku koja sve do 15. siječnja 2019. donosi bogat i zanimljiv program na više lokacija u gradu.

Piše:
Matija Kulhavi

Da je Lipik i ove godine pripremio svojim građanima i posjetiteljima ponešto novi, drugačiji i zanimljiviji program moglo se vidjeti već na večeri otvorenja ovogodišnje manifestacije Mirisi Božića. Usprkos hladnoći, perivoj lipičkog parka bio je ispunjen brojnim posjetiteljima koji su došli iz svih krajeva Hrvatske kako bi prisustvovali paljenju lampica.

Na samom otvaranju upriličen je ples četiri godišnja doba malenih lipičkih mažoretkinja, nastup Gradskog puhačkog orkestra Lipik, spektakl vatrenog plesa te nastup lipicanaca. Po prvi put u Lipiku imamo i klizalište koje je za sve posjetitelje tijekom svečanog otvaranja ovogodišnje manifestacije bilo besplatno.

Okupljenima se obratio gradonačelnik Lipika Vinko Kasana pozdravivši sve koji su došli te ih je pri tome pozvao da prisustvuju svim događanjima koji će se od danas, kada je manifestacija otvorena, pa sve do 15. siječnja održavati u Lipiku, a koji su besplatni za sve posjetitelje.

Posjetite jedinstveni Božićni park s 300.000 lampica i klizalištem. Uživajte u vožnji vlakićem te kočijom s lipicancima, kući Bake Mraz i Božićnom sajmu. Brojna zabavna događanja i ugostiteljska ponuda u adventskim kućicama samo su dio božićne euforije. Treba li vam bolji poziv od ovoga da dođete u Lipik i pogledate što vas sve očekuje?

FOTOGALERIJA: MIRISI BOŽIĆA U LIPIKU - svečano otvorenje (1.12.2018.)

Dodano 2.12.2018.

U emisiji NEDJELJOM ZAJEDNO koja se prikazuje na SBTV danas u vremenu između 17 i 19 sati bit će prikazana reportaža o Lipiku i svečanom otvaranju manifestacije Mirisi Božića u Lipiku