AS obrt
55. BROJ COMPASA

Danas izlazi novi 55. broj Compasa

30.11.2018. 12:07 | 459 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Novi, 55. broj mjesečnika Compas izlazi danas 30. studenoga, a donosi pregled svih važnih zbivanja koja su se odvijala u našem kraju tijekom proteklih mjesec dana.

Nakon duge tople jeseni, zima je konačno stigla. Dobro glasi narodna izreka „Sveta Kata, snijeg na vrata!“ jer baš nakon Katarinskih susreta upriličenih u Gaju, u naš je kraj stigao snijeg, kao i znatno hladnije vrijeme, moram reći i primjerenije ovom dobu godine. Blagdanski ugođaj, odnosno „Mirisi Božića u Lipiku“ u kojima ćemo uživati sve do 15. siječnja iduće godine, zasigurno će poprimiti veći čar. Lipički perivoj, zaštićeni spomenik parkovne arhitekture, bit će pretvoren u jedinstvenu božićnu atrakciju u Slavoniji. Više od 300 tisuća lampica obasjat će aleje perivoja koje skrivaju povijesne znamenitosti i prikazati ih u novom svjetlu. Sad je vrijeme svinjokolja koje “vole” hladno, da nema brige za meso. Mi smo započeli sa slavonskim kolinjem i čvarkijadom u Dobrovcu o čemu ćete čitati u ovom listu. Također vam donosimo i posljednji nastavak feljtona o lipičkom književniku Stjepanu Godiću, a predstavljamo i Vesnu Klaić, knjigovotkinju iz Lipika koja u slobodno vrijeme piše poeziju. Hrvatska je pobjednik Davis Cupa! Po drugi put u povijesti naši su tenisači na krovu svijeta zahvaljujući pobjedi Marina Čilića, a jedan od ljudi iz sjene koji je našim tenisačima pomogao u postizanju ovog izvanrednog sportskog rezultata je i Lipičanin Velibor Viboh s kojim smo napravili intervju. S predsjednikom Gradskog vijeća Grada Lipika Mladenom Dolićem razgovarali smo o aktualnoj političkoj situaciji, ali i o ostalim gorućim temama.

O svemu tome što se dogodilo i što će se dogoditi čitajte u ovom novom broju Compasa koji možete pronaći na sljedećim prodajnim mjestima:

Lipik

Aqua, Trg kralja Tomislava 1
Lira Travel, Trg kralja Tomislava 1
Lonia, Vukovarska avenija 10
Mlin i pekare, Jadranska 5
Mlin i pekare, Matije Gupca 15
Mlin i pekare, Slavonska 34

Dobrovac

Lonia, Matije Gupca 107
Mlin i pekare, Stjepana Radića 1

Gaj


Mlin i pekare, Sudre Slavka 11a

Poljana


Mlin i pekare, Gajeva bb

Antunovac

Mlin i pekare, Poljanska 79b

Brezine

Lonia, Brezine 49

Pakrac

Kiosk LORD, Gojka Šuška 8
KTC, Ivana Gundulića 183
Mlin i pekare, Hrvatskih velikana 19
Mlin i pekare, Matije Gupca 3

Prekopakra

Lonia, Dalibora Duhača 47
Mlin i pekare, Stjepana Radića 2