Medianno
Hrvatski dom „Dr. Franjo Tuđman“ u Pakracu

Održana redovita izvještajna skupština Kulturno prosvjetnog društva „Sloga“ Pakrac

29.11.2018. 14:33 | 616 pregleda | Vijesti

U dvorani „Ivan Nemet“ Hrvatskog doma ”Dr. Franjo Tuđman” u Pakracu jučer je održana redovita izvještajna skupština Kulturno prosvjetnog društva ”Sloga” na kojoj se, između ostalog, raspravljalo o programu rada za 2019. godinu.

Piše:
Matija Kulhavi

Na samom početku skupštine, predsjednik KPD ”Sloga” Damir Špančić je pročitao izvješće o radu upravnog odbora, kao i financijsko te blagajničko izvješće za 2017. godinu. Tako je istaknuto da se zahvaljujući vrijednim članovima i građanima ostvaruje niz aktivnosti i programa. Osim djelovanja sekcija (kino, glumačka, plesna i glazbena) u protekloj godini organizirane su brojne manifestacije i projekti kojima je obogaćen društveno-kulturni i zabavni život Pakraca i okolice. Obilježavali su se prigodni datumi vezani uz domoljublje, dostojanstvo hrvatskih branitelja, hrvatski jezik, kršćanska životna načela i europsku civilizaciju. Podržani su programi vezani za promociju zdravog načina življenja, a zagovarali su se i svi oblici štednje i razumnog raspolaganja, dijeljenja i darivanja. Istaknuto je da KPD „Sloga“ kontinuirano surađuje s drugim dionicima sustava u cilju promocije kino prikazivačke djelatnosti, dramske, likovne i glazbene umjetnosti, a usko surađuje i u aktivnostima izrade projekata i stručnim tribinama.

Što se tiče financija, u protekloj godini prihodi su iznosili 253.184,52 kuna, dok su rashodi bili 223.63,87 kuna, tako da razlika prihoda i rashoda iznosi 30.020,65 kuna.

Damir Špančić je istaknuo i dobru suradnju s predstavnicima lokalne uprave, odnosno s pakračkom gradonačelnicom Anamarijom Blažević, koja je također nazočila skupštini i koja je tom prilikom izjavila kako će Grad i dalje pružati podršku KPD „Sloga“ u njihovom radu. Također, povodom skorašnje VII sjednice Savjeta za Slavoniju i Baranju koja će biti održano upravo u Pakracu 19. prosinca 2018., odlučeno je da će mjesto njezina zasjedanja biti Hrvatski dom „dr. Franjo Tuđman“ koji je svakako najreprezentativnije mjesto u gradu za održavanje takvog događaja.

Tajnica KPD „Sloga“ Dubravka Špančić je naglasila otvorenost prema lokalnoj zajednici te kao najveću vrijednost istaknula suradnju s OŠ braće Radića i dječjim vrtićem Maslačak.