Radio Daruvar
Centar za pružanje usluga u zajednici LIPIK

Sportski susreti dječjih domova Slavonije održani u Lipiku

16.11.2018. 13:08 | 543 pregleda | Vijesti

U prostoru lipičkog Centra za pružanje usluga u zajednici danas su održani Sportski susreti slavonskih ustanova koje se brinu o djeci bez roditelja, a Lipičani su kao natjecateljsku disciplinu izabrali stolni tenis. Sudjelovalo je dvadeset i četvero mališana iz Osijeka, Slavonskog Broda, Vinkovaca, Lipika te po prvi put iz Siska.

Piše:
Matija Kulhavi

"Ovi sportski susreti imaju tradiciju dugu gotovo dva desetljeća, naime prvi susret je održan 1999. godine.", rekao nam je ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik Ivan Pušćenik te dodao da je ovo svojevrstan vid druženja i povezivanja djece iz sustava socijalne skrbi, ali i stručnih radnika koji međusobno razmjenjuju iskustva u svojem radu.

 

Sportski susreti dječjih domova Slavonije zamišljeni su tako da svaka ustanova, odnosno svaki grad, bude domaćin u jednoj natjecateljskoj disciplini. Tako se u Lipiku održava natjecanje u stolnom tenisu, u Osijeku se održava nogometno natjecanje, dok se u Slavonskom brodu odvija natjecanje u plivanju. Vinkovci su domaćin natjecanja u odbojci, a s obzirom na to da Sisak prvi put sudjeluje na ovim susretima još nije odlučeno koja će se natjecateljska disciplina održavati ondje.