LIRA okomiti
LIPIK test
Toplice Lipik 960x150_nsl
POLIKLINIKA MEDICAL BODY BALANCE

Velibor Viboh otvorio polikliniku za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

18.10.2018. 11:21 | 6821 pregleda | Vijesti

Iako mala, naša zemlja iznjedrila je puno sportskih velikana koji će vječno biti upisani u sportsku povijest. Neki od naših vrlih sportaša zauvijek će biti pamćeni kao neki od najboljih u analima boksa, nogometa, borilačkih sportova, atletike, jedrenja, veslanja, dizanja utega, streljaštva, vaterpola, rukometa, skijanja, košarke i tenisa... Iako je snaga volje i neopisiva posvećenost krajnjem cilju najzaslužniji element karaktera koji pokreće sportaše da postanu najbolji od najboljih, u tom svom nastojanju nisu sami, već se kako bi postigli vrhunske rezultate oslanjaju na pomoć drugih profesionalaca poput trenera, nutricionista, psihologa, liječnika ili fizioterapeuta.

Piše:
Tomislav Ević

Jedan od ljudi iz sjene koji našim sportašima pomaže u dostizanju vrhunskih sportskih rezultata je i Velibor Viboh dipl.physioth, službeni fizioterapeut hrvatske teniske reprezentacije, kada je za vrijeme Davis cupa 2016. odigrao vrlo važnu ulogu u meču parova Hrvatska - SAD. Naime, u trenutku dok je Hrvatska gubila 0:2 u mečevima od SAD-a, a dok su protiv braće Bryan igrali Marin Čilić i Ivan Dodig, Dodiga je „stisnulo“ u leđima. Radilo se o iritaciji živca ishiadicusa, koji je manipulativnim tehnikama Velibor oslobodio i osposobio Dodiga za nesmetan nastavak igre, što je naposljetku dovelo do pobjede naših reprezentativaca nad u tom trenutku najboljim svjetskim teniskim parom i konačnog preokreta i pobjede hrvatske reprezentacije nad sjedinjenim državama od 3:2.

To je samo dio bogatog iskustva koje je Velibor prikupio tijekom svoje profesionalne karijere što je, uz znanje specijalnih fizioterapijskih tehnika stečenih na brojnim usavršavanjima, potaknulo ovog mladog i ambicioznog Lipičanina na osnivanje poliklinike Body Balance, specijalističkog centra za dijagnostiku, rehabilitaciju i sport koja je prošlog tjedna otvorena u Zagrebu. Svečanom otvorenju prisustvovali su brojni uzvanici i profesionalni sportaši koji se kod Velibora uspješno rehabilitiraju već dugi niz godina, poput tenisača nacionalne Davis cup reprezentacije Marina Čilića, Ivana Dodiga, Mate Pavića i Borne Čorića, tenisačice Donne Vekić, a i braće Sinković s kojima putuje i na sportska natjecanja.

Stručni tim poliklinike  u kojem je uz Velibora Viboha dipl.physioth i doc.prim.dr.sc Ida Kovač, dr. med., specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije, osposobljen je za uspješno liječenje cijelog niza stanja kao što su sportske ozljede, bolna stanja kralježnice, rehabilitacija nakon trauma i operacija, bolovi u mišićima, kostima, zglobovima, glavobolje i vrtoglavice, metodama koje uključuju elektroterapiju, magnetoterapiju, laser terapiju, ultrazvučnu terapiju, terapiju udarnim valom i dekompresijsku terapiju kralježnice. Uzvanici su prilikom otvorenja poliklinike mogli isprobati i LPG Huber, dijagnostičko, rehabilitacijsko- sportski uređaj namijenjen jačanju mišića, razvoju koordinacije, stabilizacije i propriocepcije što redovitim korištenjem sprave poboljšava funkciju cjelokupnog mišićno koštanog sustava te jača dubinske mišiće i učvršćuje kralježnicu što u konačnici poboljšava posturu.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/