Medianno
KULTURNO-UMJETNIČKI PROGRAM NA LIPIČKIM BAZENIMA

Pjesmom i plesom obilježili Dan Mađara Lipika

07.10.2018. 23:38 | 1080 pregleda | Vijesti

U restoranu Ferrero koji se nalazi u sklopu lipičkih bazena u nedjelju 7. listopada  obilježen je Dan Mađara Lipika. Među brojnim članovima Društva, predstavnicima nacionalnih manjina Grada Lipika, kao i gostima koji su pristigli iz Belog Manastira, Dežanovca, Daruvara, Grubišnog Polja, Pakraca i Pisanice, prisustvovali su i Robert Jankovics, saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine, Oliver Matijević, izvršni predsjednik Demokratske zajednice Mađara Hrvatske (DZMH) te gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, a dobrodošlicu i pozdrave prisutnima uputio je Stjepan Sigeti, predsjednik Društva Mađara Lipik.

Piše:
Matija Kulhavi

„Društvo Mađara Lipika djeluje već dugi niz godina i rezultati su vidljivi, a dolaskom Roberta Jankovicsa na mjesto saborskog zastupnika mađarske nacionalne manjine puno se toga napravilo i puno se toga radi. To se može vidjeti i u doprinosu koji je dao za Projekt rekonstrukcije Društvenog doma u Brekinskoj vrijednog više od 2 milijuna kuna, kao i u izgradnji dječjeg igrališta u Gaju kojeg financira Vlada Republike Mađarske.“, rekao je gradonačelnik Vinko Kasana te pri tome napomenuo kako sve udruge nacionalnih manjina mogu računati na podršku Grada Lipika u svojem radu.

„Uistinu je veliko zadovoljstvo biti danas ovdje s vama, prvenstveno zato što smo ovdje naišli na prave i iskrene prijatelje, ljude koji u svojim mogućnostima rade možda i više nego što bi bilo realno za očekivati kako bi očuvali mađarsku kulturu i identitet na području Zapadne Slavonije.“, istaknuo je saborski zastupnik Robert Jankovics.

Kulturno-umjetnički program su pjesmom i plesom uveličali članovi KUD-a „Lipik“, tamburaški sastav i dječja skupina Zajednice Mađara iz Pisanice, dječja skupina, pjevački zbor i plesna sekcija Zajednice Mađara Dežanovac te Zbor Zajednice Mađara Daruvar - Hungarike.

Fotogalerija: Dan Mađara Lipika (7.10.2018.)