AS obrt
DJEČJI VRTIĆ KOCKICA

Vrtićanci posjetili napuštene životinje na Bučju

05.10.2018. 10:42 | 922 pregleda | Vijesti

Djeca iz lipičkog Dječjeg vrtića „Kockica“ u pratnji svojih odgojiteljica posjetila su 4. listopada Sklonište za napuštene životinje na Bučju. Naime, 4. listopada obilježavamo blagdan sv. Franje Asiškog, koji je zaštitnik Lipika, ali i zaštitnik životinja. Stoga se taj dan obilježava i kao Svjetski dan zaštite żivotinja.

Piše:
Matija Kulhavi

Mališani iz lipičkog Dječjeg vrtića u pratnji svojih odgojiteljica podarila su osmjeh napuštenim psima, koji su nekada bili nečiji kućni ljubimci, a sad su smješteni u skloništu za životinje. Životinje su za djecu životna škola u kojoj uče o ljubavi, smrti i pažnji.

„Posjetili smo sklonište na Bučju, posjetili prijatelje koji se nadaju da smo puno bolji od onih koji su ih napustili, ostavili i ZABORAVILI! Ne dopustimo da tuga bude njima jedini prijatelj jer svi znamo da je pas čovjekov najbolji prijatelj. Sjetimo se razdoblja kad smo i mi bili prognani. One koji su nam tad pružili ruku pamtimo zauvijek“, rekla nam je Tatjana Benković, ravnateljica dječjeg vrtića, uz poruku s geslom djece iz vrtića: „Ne kupuj psa, udomi prijatelja!“