AS obrt
Osnovnoškolci posjetili sugrađane treće životne dobi

Tjedan cjeloživotnog učenja: „Kako je to nekad bilo...“

03.10.2018. 12:12 | 1006 pregleda | Vijesti

U sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja, učenici Osnovne škole Lipik predvođeni prof. Biljanom Krajačić družili su se danas sa sugrađanima treće životne dobi.

Od 1. do 7. listopada 2018. održava se Tjedan cjeloživotnog učenja, a od prof. Biljane Krajačić smo doznali kako su u suradnji s Dnevnim boravkom za osobe treće životne dobi učenici OŠ Lipik danas proveli projekt radnog naziva – „Kako su živjeli naši stari“.

Suradnja Osnovne škole Lipik i djelatnika Dnevnog boravka se nastavlja već drugu godinu za redom, a prilikom današnjeg susreta prvo je odrađena tjelovježba, a zatim je druženje nastavljeno razgovorom uz sok i grickalice. Od starijih sugrađana učenici su pokušali saznati sto više detalja iz mladosti i svakodnevnog života. Tako su im oni otkrili zanimljive informacije od kojih će pokušati napraviti brošuru ili letak.

Očuvanje nematerijalne baštine našeg kraja nije samo dužnost već i obveza mlađih generacija. Proučavanje prošlosti našeg zavičaja je odrađeno uz obostrano zadovoljstvo, a ovim putem im se još jednom zahvaljujemo na kvalitetno provedenom vremenu u ugodnom društvu.“, zaključila je profesorica Krajačić.