AS obrt
DOBRO JUTRO HRVATSKA

Promocija lipičkih manifestacija na HRT-u

17.09.2018. 11:02 | 1616 pregleda | Vijesti

Predstavnici Grada Lipika na čelu s gradonačelnikom Vinkom Kasanom, organizatoricom Ajvar festa Anitom Jurković i tajnikom Turističke zajednice grada Lipika Hrvojem Kovačićem gostovali su u subotnjoj emisiji HRT-a „Dobro jutro Hrvatska“ gdje su s voditeljima, između ostalog, razgovarali o svim onim manifestacijama koje se tijekom rujna održavaju povodom obilježavanja Dana Grada Lipika.

Piše:
Matija Kulhavi

Tako se razgovaralo o Ajvar Festu koji je jučer održan u Lipiku i na kojem su sudjelovale 22 ekipe koje su pristigle, osim s područja Grada Lipika, iz Novske, Požege, Osijeka, Samobora i Zagreba. Isto tako bilo je govora i o predstojećim manifestacijama.

S obzirom na to da je Lipik poznat po svojoj multikulturalnosti jer na njegovom području živi znatan broj pripadnika nacionalnih manjina, u subotu 22. rujna, također u lipičkom parku u sklopu Danu kulture nacionalnih manjina Lipika bit će održani „Specijaliteti češke kuhinje“, a već dan kasnije, 23. rujna od 9 sati na istom će se mjestu održati Dan voćara koji osim stručnih panela donosi i atrakcije poput pečenja rakije i natjecanja u pripremanju pekmeza. Posljednji vikend u rujnu rezerviran je za tradicionalnu Fišijadu na kojoj će brojni ribolovci i kuhari sa slavonskog područja imati mogućnost pokazati svoje umijeća kuhanja ribljeg paprikaša.

Kako smo doznali od tajnika TZ grada Lipika Hrvoja Kovačića, voditelji su bili oduševljeni onime što im je prezentirano te se sljedeće godine očekuje i njihov dolazak na jednu od manifestacija.