Radio Daruvar
PU POŽEŠKO-SLAVONSKA

Unatoč ciljanim preventivno-represivnim aktivnostima još uvijek veliki broj prometnih nesreća

13.09.2018. 10:43 | 1060 pregleda | Vijesti

Iako Policijska uprava požeško-slavonska kontinuirano provodi ciljane  preventivno-represivne aktivnosti, iz događaja u policijskim izvješćima, razvidno je da  još uvijek značajan broj vozača sudjeluje u prometnim nesrećama ili u nadzoru budu  zatečeni u prometu da upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola.

Piše:
Compas

Slijedom toga, iz PU požeško-slavonske ponovno upozoravaju vozače da ne konzumiraju alkohol ako namjeravaju sudjelovati u prometu na cestama ili da u takvim situacijama potraže alternativno rješenje prijevoza do odredišta (taksi, javni prijevoz, vozač koji nije konzumirao alkohol i sl.), jer su takva rješenja uvijek bolja i sigurnija u odnosu na teške posljedice koje mogu nastati zbog neodgovornog i rizičnog ponašanja prouzročenog vožnjom pod utjecajem alkohola. Jednako tako, upozoravaju se i putnici u vozilima da ne sjedaju u vozila kojima upravljaju vozači za koje znaju da su konzumirali alkohol.

U noći sa subote na nedjelju nova akcija prometne policije

Zbog svega navedenog, u noći sa subote na nedjelju, 15./16. rujna 2018. godine, u koordinaciji s Policijskom upravom osječko-baranjskom, na području naše Policijske uprave provest će se nova koordinirana preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor prisutnosti alkohola i droga u organizmu vozača.

Pojačani nadzor, vodeći računa da se ne stvaraju zastoji u odvijanju prometa, policijski službenici će provoditi na više nadzornih mjesta na cestama Požeško-slavonske županije stoga se upozoravaju vozači da se pridržavaju prometnih propisa.

 

Izvor: pozesko-slavonska.policija.hr