AS obrt
Od 13. do 15. rujna u Pakracu

6. hrvatski kongres o prevenciji i rehabilitaciji u psihijatriji s međunarodnim sudjelovanjem

13.09.2018. 07:43 | 640 pregleda | Vijesti

Pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar - Kitarović, Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Pakraca u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ u Pakracu od 13. do 15. rujna 2018. godine održat će se 6. hrvatski kongres o prevenciji i rehabilitaciji u psihijatriji s međunarodnim sudjelovanjem.

Piše:
Matija Kulhavi

Šesti hrvatski kongres o prevenciji i rehabilitaciji u psihijatriji održat će se pod sloganom „Rehabilitacija u psihijatriji – budućnost bez ožiljaka“, a na njemu će se okupiti eminentni hrvatski i svjetski stručnjaci iz područja psihijatrije, kao i cjelokupne medicine, uz prezentaciju najnovijih spoznaja iz područja rehabilitacije u psihijatriji te s posebnim naglaskom na depresiju, PTSP, shizofreniju i demenciju. Također će se raspravljati i o tjelesnim poremećajima kod bolesnika s psihičkim poremećajima, ali i o ulozi umjetnosti u rehabilitaciji.

Izložba „Mozak, um i umjetnost“

U sklopu prvog dana odvijanja Kongresa u 19:30 sati u Muzeju grada Pakraca održat će se otvorenje izložbe „Mozak, um i umjetnost“.

Ova je izložba nastala kao rezultat suradnje medicine i umjetnosti. Tijekom posljednjih desetak godina došlo je do suradnje tri umjetničke akademije i Medicinskog sveučilišta u Zagrebu te se razvio i interdisciplinarni predmet kojem je cilj povezivanje suvremenih spoznaja iz neuroznanosti, vodećih teorija uma, psihijatrijskih poremećaja i umjetnosti kao važne edukativne i terapijske metode u medicini. Ovaj predmet pod nazivom „Mozak, um i umjetnost“ odlično je prihvaćen od nekoliko generacija studenata koji su svojim umjetničkim jezikom odgovarali na podučavanje. Na izložbi koja će biti otvorena u pakračkom muzeju publika će se moći upoznati s radovima generacije studenata u akademskoj godini 2017./2018. ali i njihovih profesora.