AS obrt
12. TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA

Održan sastanak na temu aktivnosti u okviru Tjedna cjeloživotnog učenja

11.09.2018. 14:04 | 1066 pregleda | Vijesti

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja koja na jednostavan način, na temelju izravnih obraćanja građanima, potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja. Riječ je o inicijativi koju je 1999. godine pokrenuo UNESCO, a koja se svake godine obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima s ciljem senzibiliziranja javnosti za cjeloživotno učenje, promicanja kulture učenja te poticanja osobne motivacije.

Piše:
Matija Kulhavi

Stoga je danas u prostorijama Lipičke razvojne agencije LIRA d.o.o. održan sastanak na temu cjeloživotnog učenja na kojem su sudjelovali predstavnici Pučkog otvorenog učilišta Obris, ravnateljica Jadranka Krmpotić i voditelj Podružnice Pakrac Igor Štavlić te predstavnici Grada Lipika, LIRE d.o.o, Osnovne škole Lipik, Dječjeg vrtića Kockica i Turističke zajednice grada Lipika.

Ovo je 12. Tjedan cjeloživotnog učenja, a svake godine se održava uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

S obzirom na to da je Pučko otvoreno učilište Obris koordinator aktivnosti Tjedna cjeloživotnog učenja Požeško-slavonske županije, koji se obilježava od 1. do 7. listopada 2018. godine, na sastanku je bilo govora o aktivnostima koje će institucije i organizacije s lipičkog područja provoditi, bilo da je riječ o redovnim aktivnostima u tom periodu ili o nekim novim osmišljenim sadržajima.