Radio Daruvar
U organizaciji Udruge slijepih Pakrac - Lipik

Druženje slijepih žena Slavonije i Baranje

08.09.2018. 13:36 | 906 pregleda | Vijesti

U organizaciji Udruge slijepih Pakrac - Lipik danas se održava druženje slijepih žena Slavonije i Baranje na kojem su se okupile dvadeset i dvije žene; četiri iz Pakraca i Lipika te osamnaest iz Požege, Slavonskog Broda, Virovitice, Vukovara i Vinkovaca.

Piše:
Matija Kulhavi

U prostorijama Udruge slijepih Pakrac – Lipik, unutar nekadašnje stare osnovne škole,  uvažene gošće je pozdravio predsjednik Udruge Stanko Kovačić, nakon čega je uslijedio  zajednički obilazak Pakraca. Sudionice današnjeg druženja su također imale priliku upoznati se s tiflotehničkim pomagalima za slijepe tvrtke Cobolt Systems LTD iz Velike Britanije koje im je prezentirala zastupnica tvrtke Jasmina Kuhar, a isto tako su se mogle pobliže upoznati i  s Programom pružanja podrške žrtvama i svjedocima na sudu koji im je predstavila Mirjana Bilopavlović iz Centra za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN Pakrac.

Tijekom poslijepodnevnih sati je predviđen ručak uz osvježenje u Planinarskom domu Omanovac, nadaleko poznatom izletištu Pakračana i Lipičana.