banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
AS obrt
FINALE SVJETSKOG NOGOMETNOG PRVENSTVA

Hrvatska u finalu SP-a, a u caffeima se vrte volovi, janjad i pečenice

14.07.2018. 17:41 | 2428 pregleda | Vijesti

Sutra u 17 sati tj. za nešto malo manje od 24 sata dogoditi će se nešto još neviđeno, reprezentacija Hrvatske igrat će u finalu svjetskog nogometnog prvenstva! Prošlo je dugih 20 godina otkad su naši nogometaši bili nadomak ulaska u finale, i konačno su ove godine u Rusiji došli do njega. U sutrašnjem srazu Hrvatske i Francuske bez obzira na rezultat cijela će Hrvatska slaviti naše vatrene i njihovo postignuće, a njihovo dosadašnje probijanje kroz završnicu svjetskog prvenstva gledali smo na rubu stolica u nekoliko ultranapetih predinfarktnih utakmica s produžecima i penalima koji su na usta tjerali psovke i uzvike oduševljenja, a na oči suze radosnice. Na pomolu je nogometna senzacija, i sutra u 17 sati stvarat će se sjećanja koja će se pamtiti čitav život. Ako ste od onih koji takva sjećanja vole stvarati u društvu  imate priliku to provesti u djelo kod lipičkih i pakračkih ugostitelja koji nude organizirano gledanje prijenosa utakmica od samog početka prvenstva a i onih koji su se tek kasnije priključili.

Piše:
Tomislav Ević

Kako doznajemo od Carla Brisinella vlasnika caffe bara Tržnica, za finale je umjesto dosadašnjeg projektora, koji radi termina prijenosa baš ne bi bio najbolje rješenje, predviđen ogroman televizor dijagonale 200 cm a u pokretnoj pecari će se peći dva janjeta i pečenica.

U caffe baru Dvojka nastavlja se tradicionalno glasno bodrenje vatrenih koje je i do sada bilo bez premca a gosti kao i u svim dosadašnjim utakmicama mogu očekivati hladno pivo i da ih vlasnica Slađana Bendra počasti jelom.

Mali caffe će sa svojim vjernim gostima prijenose gledati na terasi uz popularne cijene piva i besplatne grickalice a prijenos utakmice moći ćete gledati i na gradskim bazenima i to u restoranu i u sjenici a ulaz je naravno slobodan.

U susjednom Pakracu velik broj ugostitelja utakmice prati od samog početka, uz popularne cijene piva i bogate sponzorske nagrade i raznoliku gastronomsku ponudu u kojoj svakako prednjači caffe bar Garden koji će za finale peći po dva janjeta i praseta, ali ni ostali ne zaostaju previše, tako da će svoje goste vlasnik Conversana častiti pečenom janjetinom i svinjetinom, u Elixir su na meniju grickalice i plate s narescima, u Jet-Set će biti besplatan roštilj, a na tržnici Pakrac u nedavno otvorenom caffe baru Code će se peći pečenica. Kao poseban kuriozitet moram navesti caffe bar Palma u kojem je vlasnica Đurđa Andričević najavila da će se peći  ni više ni manje nego vol od 450 kilograma koji će za navijače biti besplatan.

Svima želimo vrhunsku zabavu i potpuni uspjeh u provedbi najavljenih planova,a našim nogometašima pobjedu u sutrašnjem finalu!!!!!